Rohanj tankolni! Vagy mégse?

Rohanj tankolni! Vagy mégse?

- Kategória: Kiemelt cikk, Közélet, Vélemény
6

Fel kell készülniük a hazai autósoknak, hogy az előttünk álló héten tovább emelkedik a kutakon a benzin és gázolaj ára. A nemzetközi árjegyzések az utóbbi napokban tovább emelkedtek, így nagy valószínűség szerint a MOL hétfőn áremelésről dönthet.

A múlt heti átlagos értékéhez képest az utóbbi napokban 2,2%-kal emelkedett dollárban mérve a benzin átlagára, míg a gázolajé 4,3%-kal került feljebb. A forint eközben kismértékben gyengült a dollárral szemben (a múlt heti 209,9-es átlagár után az utóbbi napokban 210,9-es átlagos érték alakult ki), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin jegyzésára 2,7%-kal, a gázolajé pedig 4,7%-kal emelkedett.

Úgy tűnik az előttünk álló héten sem törik majd meg a hazai üzemanyagárak hegymenete, legnagyobb valószínűség szerint ugyanis a MOL a benzin és a gázolaj árának emelése mellett dönthet. A nemzetközi piaci tendenciák továbbra is az autósok ellen dolgoznak - számol be a jövő hét várható eseményeiről a portfolio.hu.

Cselekedj most!
Cselekedj most! Vigyél haza egy töltőt!

Akkor most rohanjak vagy ne? Mert hétfőtől indul a" Három napig ne tankolj!" akció. Egyén kontra közösség, ez a harc lesz a végső! Kifejtettük korábban, mi szól az "olajmultik nagy büntetése" mellett és ellen - ez utóbbiból több van. Egy hőskori tévé műsor szlogenjével zárom soraim: " Tervezzünk tárgyakat, használd az agyadat! "

Continental 2019