Rohanj tankolni! Vagy mégse?

Rohanj tankolni! Vagy mégse?

- Kategória: Kiemelt cikk, Közélet, Vélemény

Fel kell készülniük a hazai autósoknak, hogy az előttünk álló héten tovább emelkedik a kutakon a benzin és gázolaj ára. A nemzetközi árjegyzések az utóbbi napokban tovább emelkedtek, így nagy valószínűség szerint a MOL hétfőn áremelésről dönthet.

A múlt heti átlagos értékéhez képest az utóbbi napokban 2,2%-kal emelkedett dollárban mérve a benzin átlagára, míg a gázolajé 4,3%-kal került feljebb. A forint eközben kismértékben gyengült a dollárral szemben (a múlt heti 209,9-es átlagár után az utóbbi napokban 210,9-es átlagos érték alakult ki), ezért hazai fizetőeszközben mérve a benzin jegyzésára 2,7%-kal, a gázolajé pedig 4,7%-kal emelkedett.

Úgy tűnik az előttünk álló héten sem törik majd meg a hazai üzemanyagárak hegymenete, legnagyobb valószínűség szerint ugyanis a MOL a benzin és a gázolaj árának emelése mellett dönthet. A nemzetközi piaci tendenciák továbbra is az autósok ellen dolgoznak - számol be a jövő hét várható eseményeiről a portfolio.hu.

Cselekedj most!
Cselekedj most! Vigyél haza egy töltőt!

Akkor most rohanjak vagy ne? Mert hétfőtől indul a" Három napig ne tankolj!" akció. Egyén kontra közösség, ez a harc lesz a végső! Kifejtettük korábban, mi szól az "olajmultik nagy büntetése" mellett és ellen - ez utóbbiból több van. Egy hőskori tévé műsor szlogenjével zárom soraim: " Tervezzünk tárgyakat, használd az agyadat! "

Continental 2019

Facebook Comments

6 Comments

  1. Akárhonnan nézem, szép meg jó, hogy ne tankoljak, ennyiért meg pláne ne.. nem hiszem, hogy éjszaka lerohanok autót tankolni a három napos akció miatt, ugyanis úgyis kifogy, két napon belül, dolgozni meg muszáj, ugye.. Iroda- otthon kb három km, gyaloggalopp, nincs vele gond. Iroda- Bp 100 km, na az már bajosabb… és mindegy, meddig emelik, mire fogják, olyan mint a hasmenés, akkor is menni kell, ha nem akarom. Pont.

  2. Akkorát még nem emeltek sose, hogy a 15 literes tankot megtöltsem miattuk, mikor még félig van… kicsit vicces lenne. Annak lett volna értelme, ha 2 éve betárazok egy tartálykocsi naftát, csak hát az meg bepunnyadt volna azóta… ki van ez találva.

  3. Svájcban kellene laknunk, Dubaiból átutalt fizetésekkel, amerikai árszinten mért benzint tankolva – Man-szigeti KRESZ szabályok mellett.

    No ezt jól kitaláltam :mrgreen:

  4. szerintem jelöljük Kutya Mestert közlekedési miniszternek!!!

  5. kutya megint fut álmában :mrgreen: +1vote! 8)

  6. Teljesen mindegy. Sorsunkat nem kerülhetjük el, a benzin ára az egekbe fog szökni. Azzal, hogy minden emelés előtt pár forinttal olcsóbban vásárolunk, a végén teljesen mindegy lesz. Egyesek képesek csak ezért autóba ülni, mert ma olcsóbb… Ha akkor mennénk, mikor kell, többet megtakarítanánk.
    Részemről üdvözlöm az elektromos autókat, motorokat, és az általános technológiai fejlődést.

Válasz