Nyerj 3000 liter üzemanyagot!

Nyerj 3000 liter üzemanyagot!

- Kategória: Kiemelt cikk

Második köréhez érkezett az a játék, ahol “ingyen” üzemanyaghoz juthatok, ha regisztrálok egy jóhiszemű ismerősöm által megadott linken. Ehhez csupán a személyes adataimat kell önként megadnom, valamint hozzájárulni, hogy üzletszerzési céllal megkeressenek a kötelezően megadott elérhetőségeken… Na szép.

Közgazdaság tanulmányaim alatt megtanultam, hogy ingyen ebéd márpedig nincsen! Nem hogy ingyen benzin…
Ez a frankó marketing egy adatbázis építő ötlet, amit nem titkolnak az elől, aki elolvassa a részleteket is. Az üzemanyaggal rendkívüli módon meg lehet fogni az embereket, hiszen akinek autója, motorja, traktorja és egyéb motoros szerkezete van, annak nem jön rosszul a potya benzin vagy gázolaj. A 3000 liter rengetegnek hangzik, jobban belegondolva már nem annyira sok. Hat liter körüli fogyasztással öt motoros éves motorozását fedezi (évi 9-10000 kilométerrel számolva). Ugye így már nem is olyan rengeteg?

nyerj 3000 liter üzemanyagot
"Üzemen kívül"? Természetesen nem, a hozzám hasonló szkeptikusok továbbra is tankolhatnak benzinkúton...

Ráadásul egy ember csak 1000 liter üzemanyagot nyerhet, ami 16-17000 kilométer megtételére elegendő a fenti adatok alapján. A szervezőknek az összes mennyiség nagyjából 1.000.000 Ft-ba kerül, ami nem túl nagy reklámköltség, az ingyen benzinre áhítozó emberek pedig küldözgetik ezt a “hihetetlen” ajánlatot boldog, boldogtalannak – vagyis ingyenesen dolgoznak a cégnek.
A hivatalos oldalon és a toborzó üzenetekben is bogarat ültetnek a füledbe, hiszen minél több ismerősöd regisztrál általad, annál több üzemanyagot nyerhetsz… Pont, mint egy béna piramisjátékban.

Segítségül ellátnak tanácsokkal is, kiket zaklathatsz kinek és hol üzenhetsz. Szép kis adatbázist fognak felépíteni, aztán meg csodálkozik a naiv jóember, hogy miért kap annyi kéretlen levelet, és miért kell lecserélnie a jól megszokott email címét…

Az előző kampány alatt olvastam érdekes hozzászólásokat. Egy fiatalember egyenesen csalásnak vélte, és kijelentette, hogy szerinte nem fogja megkapni az eddig szorgos “munkával” összegyűlt naftát. Neki külön el kellett magyarázni, hogy megnyerni lehet, amit összegyűjtesz, és nem kapod meg automatikusan. Harminc ember kapott végül a 30 hektóból… az átlag 20 liter körül, néhányan 100 liter felett, egy szerencsés pedig 1.000 litert nyert.

Mindenki dönste el – regisztrálás és továbbküldés előtt – levesládája “feláldozása” hogy megéri -e neki ezt az esélyt…

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz