Motoros intés

Motoros intés

- Kategória: Kiemelt cikk
29

Nem tiltott és nem is titkolt az a gesztus, amit a motorosok egymás közt intésnek, köszönésnek hívnak. A biker kultúrához hozzátartozik, hogy a kedvelt életérzést - egymás tiszteletéül, és az összetartozás jeléül - egy üdvözlő mozdulattal koronázzuk meg, mikor egy másik motorostárssal találkozunk.

[wp_bannerize group="cikkek" limit="1"]
.

Ez a kis jelzés lehet egy egyszerű intés, a vagány "te vagy az ász" rámutatás vagy a kuplungkar felett végrehajtott kétujjas pókerzseton betolás. A dolog szépsége mellett azonban hátrány is akad. Mivel általában mindkét kezünk foglalt - az állandó sebességű egyenes haladás kivételével - szinte mindig gépészkednünk kell. Figyelmünk elvonásával együtt ez így már potenciális veszélyforrást jelent, ezért ne minden áron köszönjünk vissza a kollégának, biztosan meg fogja érteni.

Motoros intes
Szevasz kolléga! - a hosszú egyenesben könnyű...

Érdemesebb inkább a kevesebb kockázattal járó, fejjel való biccentést vagy rövid láblendítést választani, amennyiben nem akadályoz minket a vezetésben, és érzünk annyi tartalékot, hogy kellő figyelemmel követhessük az utat, valamint a közlekedés többi résztvevőjét. A motorokkal gazdagabban ellátott országokban már egyébként is kiveszőben van ez a fajta köszöntés, hiszen egy hétvégi, napsütötte délutánon pár másodpercenként találkozunk szembejövővel a kedvelt motoros útvonalakon, így fizikailag lehetetlen, hogy egyfolytában az egyik kezünk az üdvözléssel legyen elfoglalva.

Szerinted: szükséges gesztus, vagy felejthető beidegződés a motoros integetés?

képek innen: killboy.blogspot.com

Continental 2019

Facebook Comments