Mini ABS szusi módra

Mini ABS szusi módra

- Kategória: Ajánló, Cikkek
9

Tervezetként fekszik az Európai Bizottság asztalán az a szabályozás, amely szerint a jövőben a 125ccm-nél nagyobb erőforrással rendelkező motorokon kötelező lesz az ABS. A mérnökök jelen pillanatban is  a legjobb blokkolásgátló rendszerek kifejlesztésén dolgoznak – ezen darabok közül az alábbi tűnik eddig a legkompaktabbnak.

miniabs
Integrált ABS - apró mérete ellenére hasznos biztonságtechnikai elem

Igen, megint a japánok – persze, “mielőtt még a fritzek ideérnek”. A Bosch miniatűrizálásban jártas távol-keleti részlege egyszerűen fogta az ABS-t és beleintegrálta a főfékhenger dobozába. Ez az egység magában foglalja az elektronikus vezérlést, a szelepeket, az elektromágnest – és hát, feltehetőleg valahova még “beorigamiztak” egy ABS pumpát is.

Angol nyelvű leírás hiányában a rajzról úgy tűnik, a rendszer csak az első fékkel működik együtt – de a korábbi ABS típusokhoz viszonyítva, akárhogy is nézzük, ez még mindig egy motoripari bonszai-mesterdarab.

Mindent a szemnek és jelen esetben a kéznek is. Reméljük, a gyakorlatban is az elvárásoknak megfelelően működik és alkalmas lesz balesetek megelőzésére. Hogy utólag is szerelhető lesz -e, azt még nem tudjuk, de új motornál a felár jobban megéri, mint egy javítási számla.