Vélemény: bunkó vagyok, vállalom

Vélemény: bunkó vagyok, vállalom

- Kategória: Kiemelt cikk, Vélemény
15

“Az én autóm, az én házam, az én csajom… Majd én megmutatom. Rosszabb esetben félreértelmezem, és továbbmegyek: az én utam, az én sávom. Hiszen ÉN, aki mindenki felett állok, a törvény is velem van. Részlet az ismeretlen furgonos naplójából:

.

“Régen nem érdekeltek a sebességhatárok, lenyomtam – városban – bárkit, ha kötözködött. Azóta megemelkedtek a bírságok, most már nem nyomom annyira a gázt, elég volt befizetni azt a kilencvenezret… De szerencsére a törvény engedi, hogy uraljam a forgalmat, és ha engedi, akkor miért ne tegyem?

angry-driver

Nem vonatkozik rám a jobbratartási kötelezettség, hiszen ez egy kétsávos emelkedő, vagyis kapaszkodósávról van szó. Hetvenöttel megyek, lehet, hogy feltartom a többieket, DE NEM ÉRDEKEL, hiszen a törvény velem van: ha többel megyek, mint hetven, akkor kószálhatok a belső sávban.

Hogy szemből lehetne előzni? Nem megszokott élethelyzet, de nem is kirívó: Baranyában és az ország keleti felén tucatnyi helyen van ilyen könnyítés. Lehetne előzni, hangsúlyozom, ha hagynám, mert én SZABÁLYOSAN haladok a belső sávban, továbbra is hetvenöttel. Ismétlem, szabályosan.

“Hát nem lehúzódott a hülye szuzukis? Na, őket is utálom mondjuk, az is egy külön állatfaj…”

Már három motor húzott el a tükröm mellett szemből – jelezvén: öreg, útban vagy, légy szíves használd azt a nyomorult jobb sávot -, de nem, egy motorosnak pláne nem fogok lehúzódni. Mennek, mint az állatok… Őrült ámokfutók ezek.

És itt jön újabb kettő: na most jól megmutatom nekik, majd húzhatja a könyökét a kis gyökér… Mi van? Hát nem lehúzódott a hülye szuzukis? Na őket is utálom, az is egy külön állatfaj.

Egyébként azt mondja a szomszéd csaj, mióta robogót használ, elkezdte az autóból is jobban figyelni a motorosokat. Elengedi – vagy épp csak nem gátolja – őket, és elmosolyodik, amikor megköszönik neki. Valami olyasmit mondott, hogy “Élni, és élni hagyni…”

Hülye ez basszus. Marha jó segge van, (én nem is értem, hogy élhet egy ilyen patkánnyal, mint ez a hosszú hajú hippi), de akkor sem értem, hogy mit óvatoskodik ezekkel a nyomorékokkal. Amíg szabályosan megyek, mit érdekel, hogy mi van a többiekkel? Senki nem büntethet meg érte… Az én utam.”

Hegylakók különvélemény: panaszkodsz, hogy milyen közlekedés. Megemlíted, hogy ebben az országban mennyire rossz élni, vagy hogy mennyire idegesít a többi ember. Hadd mondjak neked valamit: amíg úgy élsz és közlekedsz, hogy gátolod az embertársaidat, csak azért, mert megteheted, addig nem is fog változni semmi.

Élni, és élni hagyni – jól mondta a szomszéd csajszi…

4sr HUngary