Endurósok, vadonba!

Endurósok, vadonba!

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Nem érheti az a vád a BMW tulajdonosokat, hogy túlméretes enduróik soha nem láttak sarat és murvát… Ismét a legkeményebb terep várja a bevállalós GS vásárlókat.

.

A BMW Motorrad hagyományt teremtett azzal, hogy 2008-ban életre hívta, azóta pedig kétévente megrendezi saját nemzetközi versenysorozatát, amely arra hivatott, hogy a több napon át tartó kalandos versenyek során a világ minden pontjáról összefogja a BMW GS motorkerékpárok szerelmeseit. Afrika és Dél-Amerika után 2014-ben a GS Trophy – történetében először -, az északi féltekén hívja versenyre a rajongókat. Szeptember elején tizenhat csapat legalább tizennyolc, különböző nemzetből érkező versenyzője méri össze tudását a kilenc napon át tartó „GS motorosok olimpiáján” Nyugat-Kanada festői szépségű tájain, Vancouver és Calgary között, a Sziklás-hegységen keresztül.

Amíg az előző nemzetközi GS Trophy versenyek résztvevői mindig BMW F 800 GS motorkerékpárokat hajtottak, addig a kanadai verseny résztvevőit most először egy boxer, az új R 1200 GS várja majd a rajtvonalnál. „A kanadai barátainkkal és partnereinkkel, valamint a BMW Motorrad Kanadánál dolgozó kollégáinkkal együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a versenyzők minden ízében megismerhessék az R 1200 GS modellt” – mondta a versenysorozat szervezője, Michael Trammer. Norm Wells, a BMW Motorrad Kanada vezetője különös örömnek nevezte, hogy jövőre hazája látja vendégül a nemzetközi GS Trophy mezőnyét. „Izgatottan várjuk a szeptembert, amikor, a gondosan megválasztott útvonalakon keresztül, minden kedves résztvevőnek megmutathatjuk Kanada egyik legszebb arcát” – fogalmazott a vezető.

bmw-gs-trophy-2014

Németország, Franciaország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Oroszország, Ausztria és Svájc, Közép-Kelet Európa, az Egyesült Államok, Mexikó, Latin-Amerika, Argentína, Brazília, Dél-Afrika, Japán, valamint Kanada csapatai már mind megerősítették részvételüket a 2014-es versenyen, hogy újfent bizonyítsák ügyességüket, és megküzdjenek a kemény terep kihívásaival, illetve hogy együtt újra átéljék a legendás GS életérzést.