Olvasói: adománygyűjtés Tibike hazahozataláért

Olvasói: adománygyűjtés Tibike hazahozataláért

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Közélet

Szomorú esemény miatt kérjük pár percre a figyelmeteket. Kérlek, ha tudtok, segítsetek az elhunyt motoros családjának…

 
.

Kedves motoros barátunk!

Sajnos ismét tragikus baleset történt, amelynek során Horvátországban egy fiatal dunaújvárosi motoros barátunk vesztette életét, miközben csapatban motoroztak hazafelé az egyhetes, élményekkel teli tengerparti nyaralásból. Nem, nem száguldozott, nem vállalta túl magát, és ezúttal senki más sem hibázott – vezetés közben elvesztette az eszméletét, s magatehetetlenül a szalagkorlátnak csapódott az autópályán. Az orvosi segítség szinte másodperceken belül megérkezett, mivel az egyik mögöttük jövő autóban egy orvos utazott, aki az időközben kiérkező mentőkkel együtt összességében negyven percen át igyekezett újraéleszteni Tibit, sajnos mindhiába.

nagy tibor motor baleset

Tragikus halálával pótolhatatlan veszteség ért mindenkit – legelsősorban is természetesen a szüleit, akiknek a kimondhatatlan fájdalom mellett most a hazahozatallal kapcsolatos jelentős költségekkel is meg kell birkózniuk. Pontosabban szólva meg kellene, ugyanis az összeg nagysága sok százezer forintra rúg, s ez bőven meghaladja korlátozott anyagi lehetőségeiket. Szeretnénk legalább e tekintetben segítségükre lenni ebben az elviselhetetlenül nehéz helyzetben, ezért kérjük, ha módotokban áll, ti is csatlakozzatok hozzánk! Kérünk benneteket, mutassuk meg sokadszor is, hogy a motorosok nagy családja minden nemes ügy mellé odaáll! Lehetőségeitekhez képest tehát segítsetek pénzadományaitokkal, hogy Tibi szülei legalább hazajuttathassák egyetlen fiukat… A számlaszám, amelyre várják a segítő szándékú adományokat: Nagy Tibor, Erste Bank, 11600006-00000000-67352414. Hozzájárulásotokat köszönjük! Vigyázzatok magatokra és minden motorostársatokra!

Continental 2019

Facebook Comments

16 Comments

 1. Cold Bitsh

  Őszinte részvétem!
  De.A ki tudatosan készül elhagyni “szeretett” hazánkat igazán áldozhatna néhány ezer forintot az esetlegesen bekövetkezett események biztosítására.Nehéz feldolgozni a gyerek elvesztését,de ne eméssze még a családot a fájdalmas és rettenetes költség.Ez az unio,még ezt sem fedezik,nem évekig tartó kezelésről van szó.
  Sajnálatos.

  1. Lovász Loránd

   Az a biztosítás olyan is! De ha már valaki olyan negatívan áll hozzá egy külföldi utazáshoz hogy “jajj mi lessz majd” az ne is menjen…Részvétem a szülőknek hozzátartozóknak és Tibike barátainak!

   1. Kedves Lóránd,
    jól értem, hogy most – éppen egy ilyen tragédia után – lebeszéled a többieket, hogy biztosítást kössenek baj esetére?! Vagy “ne is menjenek” motorozni, ha előrelátóak? Nem feltételezem hogy szándékosan rosszat akarnál, de akkor sem értelek…

    1. Lovász Loránd

     Nem akarok én rosszat senkinek csak én nem bízom az ilyesfajta biztosításokban. Persze kössön mindenki aki úgy gondolja hogy kell ha attól kicsit nyugodtabb lessz. Ezzel cak azt akartam mokdani hogy fejben én legalább is nem úgy járok külföldre h a legrosszabra is felkészülök. Persze lehet h nem ártana. Kamionozok az unioba beleértve angliát is havi 13-14 ezer km el és most épp “passzív” motoros vagyok mert nincs de tervben van tavaszra. Amúgy meg adományoztam is. Remélem tudtam segíteni… 🙁

     1. Pedig bízhatnál! Mi is mindig úgy voltunk vele, hogy megkötjük magunkra és a motorra is, úgysem lesz semmi. Aztán a sokadik soknapos túránkon lett… Mentő, kórházi napidíj, család kiutazása, szállás, motor hazahozatala, sérült hazaszállítása. Mind-mind fedezte az utasbiztosításunk (nem mondom, hogy flottul ment, mert fizetni egyik sem szeret, de kellően rámenősnek kell lenni). Úgy gondolom én is, hogy aki összeszedi a motor+felszerelés+egy komoly túra költségeit, az már ne ezen a pár ezresen spóroljon. Sajnos rajta már nem segít semmi, de akik olvassák a történetet azok gondoljanak erre is a köv. kiruccanásnál. A srác szüleinek pedig részvétem, nagyon nem könnyű most nekik 🙁

  2. Nagy Tibor

   Szia!!! Én vagyok, a Tibike édesapja! Csak tudd!!!! Szerdán este kapta kézhez a személyi igazolványát, és Csütörtök reggel meg utazott! Nem volt lehetősége sem biztosítást kötni!

 2. Az nem lehet, hogy hőgutát kapott? 40 fokban beöltözve bőrruha projektorok, csizma, kesztyű… Itt a Kutya arra agitál folyamatosan hogy be kell öltözni nyáron is, lehet épp ez okozta a halálát.

  1. A pletykák elkerülése érdekében: nem kapott hőgutát. Ismertem, egy helyen dolgoztunk. Egyszer (pár hónappal ezelőtt) már a munkahelyen is megtörtént, hogy minden előzmény nélkül elájult. Az orvosok sem tudták akkor megmondani, hogy mitől lehetett.

  2. persze, hogy be kell öltözni, ahogy a kiszáradás ellen meg inni kell. az, hogy egy pólóban motorozol, még nem pótolja a folyadékot… hidd el, mindkét bajsággal volt már tapasztalatom.

   1. Szerintem rosszul tudod. Én azt tanultam az iskolában, hogy a párolgás hőelvonással jár. Nem azért kell inni, hogy kipisiljük hanem hogy kiizzadjuk. Így hűti magát a szervezet. Ha egy pólóban motorozol hűt a menetszél innod sem kell annyit. Ha beöltözöl hiába iszol nem ér semmit mert nem tudja elpárologtatni a szervezet. Megfőssz a saját levedben azaz hőgutát kapsz. Épp nemrég láttam a tv-ben, meghalt egy ember kint dolgozott a napon. Ivott eleget. Csak sajnos a bőrének jelentős része ekcémás volt, nem tudott izzadni. Még csak be sem volt öltözve egy lenge ing volt rajta.

    1. Csövi: Szerintem ne a Fókuszból meg a Blikkból értesülj az egészségedet érintő kérdésekben. Efy felnőtt férfinak MINIMUM 3 liter folyadékra van szüksége naponta. Ha erős fizikai tevékenységet végez (pl. forróságban motorozás), akkor ennek akár a duplája is. Egyébként a motorosruhába nem izzadsz sztori is téves: a sima ruha szellőzik, max az esőruha nem, de abban is ott van a verejtéked, mikor leveszed…
     Ajánlott olvasmány: http://hu.wikipedia.org/wiki/Folyad%C3%A9kh%C3%A1ztart%C3%A1s

     Nálunk a transzplant osztályon tudnának mesélni a hasonló “nem kell annyit inni” esetekről.

 3. Péter Györke

  Bárhogy történt, megtörtént. Sajnálatos. Részvétem a családnak!

 4. Biztos, hogy nem volt vmilyen utasbiztosítása? Válásom után, mikor motorozni mentem a világba, hirtelen én sem tudtam, hogy kinek szóljak, ha történne velem vmi, akkor ilyen, meg olyan biztosítást kötöttem. Végül úgy döntöttem, hogy édesanyámat nem izgatom ilyenekkel, így a volt feleségemnek küldtem el a biztosításom másolatát…

 5. Meg kell nézni, hogy a bank- hitelkártya nem tartalmaz-e utasbiztosítást.
  Minden valamirevaló kártya mellé adnak ilyen biztit.

Válasz