Robogósokat fogtak a mobil mérőpaddal

Robogósokat fogtak a mobil mérőpaddal

- Kategória: Ajánló, Baleset-megelőzés, Cikkek, Hírek

A kismotorokat ellenőrizték a mobil teljesítménymérő-padon, szúrópróbaszerűen kiválasztva a forgalomban haladó robogósokat. Akadt probléma bőven…

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

Szeptember 23. és 26. között az Energotest Kft-vel és a Tolna Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségével közösen csatlakozott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Autóklub „Biztonságosan közlekedni egy életúton” közlekedésbiztonsági és oktatási programjához. Ennek keretében a segédmotor-kerékpár teljesítmény-mérő ellenőrzéseket végeztek Szekszárdon. A Közlekedésrendészeti Osztály, a Forgalomellenőrző Alosztály, valamint a a Bátaszéki-és Paksi Autópálya Alosztály motoros járőrvezetői a négy nap során összesen 27 járművet ellenőrzött – áll a teol.hu beszámolójában.

motorosrendor-hd
A robogósokat motorosrendőrök kísérték a mérőpadig, ahol gyorsan kiderült, ha nem stimmelt a teljesítmény vagy a hengerűrtartalom

A teljesítménymérések során két esetben állapítottak meg a szakemberek olyan jellegű jogsértést, miszerint a jármű nem felelt meg a segédmotor-kerékpárokra vonatkozó előírásoknak. Mindkét járművezetővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, s ebből egy esetben az intézkedés alá vont személy rendelkezett a megfelelő vezetői engedély-kategóriával, a másikban viszont engedély nélküli vezetés is megállapításra került.

Continental 2019

Facebook Comments

9 Comments

 1. kezd nevetségessé válni 😀 közbiztonságra fordítanának ennyi pénzt és energiát, biciklit lopnak a cigányok az nem érdekes, de valakinek 5kw helyett 11kw os a motorja, jézus ur isten, fejbelövés! szánalmas ez az ország 😀 😀

 2. szarazoldal

  “akadt probléma bőven” 2db bazdmeg!! cikk szerzője szerencsétlen vagy

  1. Okirat-hamisítás, biztosítás, műszaki vizsga és jogsi nélküli közlekedés. Ez szerinted nem probléma? Ennyi erővel egy rendszám nélküli Hummerral is kiküldhetnéd a 16 éves gyereket a forgalomba, az is pont ennyi szabálysértés. Szerintem ez nagy probléma.

   1. HivatlanVendeg

    B kategorias jogsival el lehet vezetni egy otvenest de 125 ost mar nem mert az huhadedurva teljesitmenyu.. A hasznalt mondjuk 100 ezres motorra ra kell fizetned 100-150 et a rendszamert meg az egynapos kulonbozetiert. Ez a problema. Meg hogy itthon csak a rendornek is inkabb ez az erdekes nem az h takony 16 evesek ne masszanak az arcomba este egy cigiert. Ez a problema, ullj le es gondolkodj el rajta.

    1. Én személy szerint B kategóriás jogositvánnyal nemhogy 125-t, de még 50-est sem engednék vezetni. Lelet, hogy még biciklizni sem tud… Nem adnám alapból hozzá az biztos…

     1. Valahol igazad van, valahol nem. Én is 50-es robogót vezetek B-s jogsival, eddig nem okoztam balesetet, kulturáltan tudok közlekedni. Az persze hozzátartozik az igazsághoz, hogy én nem Pesten lakom, hanem egy községben és az első pár alkalommal inkább ott közlekedtem a kis utcákban gyakorlásképp.

 3. Némelyik rendőr motorozni sem tud őket kellene először megtanítani motorozni, azután oszthatnák az észt !!!

  1. Gondolom nem a motorosrendőrökre érted. Ők valószínűleg simán lenyomnák az összes “névtelen” motorost.

 4. nagy józsef

  Mi van a praktikerben, és máshol árult robbanómotoros kerékpárokkal? 25 helyett 50 cm3-es, és nem is 200 W teljesítmény?

Válasz