Motorostúra: fedezd fel Almeirát!

Motorostúra: fedezd fel Almeirát!

- Kategória: Események, Kiemelt cikk, Túra

Míg nálunk a téli időjárási és útviszonyok aligha kedveznek a kellemes motorozásnak, az andalúziai Almeriában tavaszias idő kínál ideális feltételeket a BMW motorkerékpárok nyújtotta élmények zavartalan élvezetéhez. A BMW Motorrad nagy sikerű, immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő teszttáborára ezért az ottani versenypályán, illetve fantasztikus országutakon és enduroterepeken kerül sor.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

A motorozás lelkes rajongói 2015. január 23. és március 23. között vehetnek részt ismét a dél-spanyol Costa del Sol színvonalas motoros rendezvényén. A résztvevők számára itt a BMW Motorrad 2015-ös modellpalettájának exkluzív tesztelésére is lehetőség nyílik, jóval a magyarországi szezonkezdet előtt, s – első alkalommal – az Intermot és EICMA kiállításokon nemrég bemutatott S 1000 RR, R 1200 R és F 800 R modellek is kipróbálhatók majd. Az előre összeállított programok keretében a motorozás rajongói többnapos rendezvényeken vehetnek részt hasonló érdeklődésű vendégek körében. A programban számos kombinációban és különböző időpontokban szerepelnek a változatos pálya- és országúti tesztek, illetve enduro-túrák, így mindenki egyéni igényei szerint motorozhat a BMW motorkerékpárjaival.

P90169009

Az idén is szerepel a BMW Motorrad almeriai teszttáborának kínálatában az újrakezdő motorosok csomagja, akik részletes iránymutatás és szakmai instruktorok által vezetett országúti tréningek során fedezhetik fel ismét a motorozás élményét. A képzett túravezetőkkel zajló országúti tesztek a Costa del Sol álomszerű kanyargós országútjaitól egészen az andalúz Sierrák hófödte hegycsúcsaiig vezethetnek. Az endurotúrák keretében különböző nehézségi fokú terepmotorozásra kínálkozik lehetőség. A kezdő endurósok a versenypálya melletti gyakorlóterepen kóstolhatnak bele e különleges élményekbe. A versenypálya-tesztek a Circuito de Almeria aszfaltcsíkján BMW S 1000 RR motorkerékpárokkal zajlanak. A pályán tapasztalt instruktorok oktatják kezdőknek és haladóknak az ideális íveket és féktávokat, majd a sportos motorosok szabad program keretében is részletesen megismerkedhetnek az RR sportgépekkel.

P90169011

A különösen sportos ambíciókkal érkezők számára a program egy további meglepetést is kínál: a tankolási szünetekben előzetes jelentkezés alapján Jürgen Fuchs versenyző-legenda mögött az S 1000 RR nyergében élhetnek át egy-egy gyors kört. A bátrak így igencsak mély benyomást keltő módon szerezhetnek közvetlen ismereteket a BMW S 1000 RR képességeiről. Számos további tapasztalt oktató (például Werner Daemen, Radek Matoska) mellett a jelenlegi Superbike IDM bajnok Markus Reiterberger is trénerként áll a résztvevők rendelkezésére.

P90169014

Prémium-ajánlatként a GOLD-programok kínálnak csaknem minden tekintetben többet: kényelmesebb szállás a PARADOR Hotelben, több hely (csoportonként legfeljebb 20 fő) és több idő (5 helyett 6 kör) a versenypályán. Az igazi különlegességekre vágyók a PARADORES-túrákon találhatják meg számításaikat, amelyek során igényesen megválasztott napi túrák vezetnek Andalúzián át, az egyik PARADOR Hoteltől a másikig. Itt nem csupán luxushangulat fogadja a résztvevőket, de a szállodák konyhái is igen jó hírűek. A versenypályáktól, országutaktól és tereptől távoli ínyenc programként a résztvevők madárperspektívából is megcsodálhatják Andalúzia tájait. A helyszínen rendelkezésre álló helikopterek ugyanis sétarepülésre éppúgy igénybe vehetők, mint a szálloda és a pálya közötti transzferszolgáltatásként, de még szakképzett oktatóval szervezett helikoptervezetői tréningre is nyílik lehetőség.

P90169004

A megrendelt programtól függetlenül, a helyszínen minden résztvevő teljes körű ellátásban részesül. A reptéri transzfertől kezdve a benzinen és a gumiabroncsokon át, egészen a BMW Motorrad szakértő által szervezett, különböző témájú esti workshopokig olyan rendezvénycsomag várja a résztvevőket, amely párját ritkítja a maga nemében. A teljes ellátást nyújtó, 4-9 napos programok számos kombinációban jegyezhetők elő, az első és az utolsó nap minden esetben az érkezés illetve elutazás számára van fenntartva. Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza: 2015-ös BMW modellek próbája (teljes körű casco biztosítás, önrésszel), gumiabroncs, benzin, oktatók és túravezetők, oktatás, repülőút, szállás négycsillagos hotelben (kétágyas szobákban), ellátás (teljes panzió), transzferek, a rendezvény ruházata, program-DVD, esti workshopok (igény szerint) és záróparti.

P90169002

A BMW Motorrad Test-Camp a Bike Promotion és a BMW Motorrad közös rendezvénye. További információ a rendezvény honlapján található.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz