Olvasói: papírgondok a veteránnal

Olvasói: papírgondok a veteránnal

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Karbantartás

Öreg Pannonia érvényes forgalmi nélkül - vajon mennyire nehéz papírt szerezni hozzá? Szerencsére ebben a tekintetben rugalmasak a hatóságok...

[wp_bannerize group="cikkek" limit="1"]

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: szeretnék venni egy régi Pannoniát felújításra, majd valamikor idén, de csak olyat találtam, aminek még a szürke forgalmija van, és természetesen rég lejárt. Mennyibe lenne rá az új forgalmi, és mi ennek a menete? Válaszodat előre is köszönöm.

Szabó Ábel

pannonia-mgtsz1

Kedves Ábel!

Nincs különösebb teendőd, csupán a forgalmit és az abban szereplő tulajdonostól származó adásvételi szerződést kell magadhoz venned, ami vételkor egyébként is a zsebedbe vándorol. Ha üzemkész a motor, irány a forgalmi vizsga, ahová még szállítanod kell a vasat, majd az okmányiroda, ahol az érvényes vizsgát igazoló adatlappal, a műszaki előtt kötött biztosítással és a régi forgalmival megjelenve már készítik is az új papírokat.

A költsége megegyezik az egyéb ok - például betelt - forgalmi engedély kiállításának költségével, vagyis a törzskönyv és a forgalmi 6-6 ezer forint, míg az új rendszám 5500-ba kerül.

BikersPoison

Facebook Comments