Ez ment meg esőben?

Ez ment meg esőben?

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Hírek, Karbantartás
4

Újabb elmésnek titulált, valójában inkább sok-sok kérdést felvető ötlet… Mindenesetre, ha működik, tényleg jó szolgálatot tehet, ha hirtelen elkap az eső.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

Egyesek felületkezeléssel próbálkoznak, míg mások egyszerűen nem törődnek vele, hiszen a sisak plexije vizes lesz, ha esik odakint, ez ellen aligha tehetünk. Ugyanakkor előfordulhat, hogy már veszélyezteti a szabad körültekintést a sisakra csapódó víz és kosz, amit jellemzően a kesztyű ujjával, illetve az arra rögzített szivaccsal, gumilappal húzhat le az ember.

Egy új találmány véget vetne ennek a kőkori megoldásnak, mégpedig a kormányról vezérelhető ablaktörlővel. Igen, a sisakodon lesz egy ablaktörlőmotor meg egy kar… Jól gondolod, a videó láttán bennünk is megfogalmazódtak a kérdések:

– légellenállás?

– a szerkezet tömege?

– áramforrás?

– balesetnél a plusz súly és a kiálló alkatrészek veszélye?

Mindenesetre szívesen kipróbálnánk, ugyanakkor egy, az autóknál is bevált felületkezelő már csak azért is praktikusabb, mert ez a kis kütyü – a vízzel együtt – a koszt is végighúzza a plexin, ami az álmoskönyv szerint igazán nem tesz jót a finom, áttetsző felületnek… Akinek van felesleges 80 USA dollárja, és ahelyett, hogy eltankolná, szívesen kockáztatja a plexijét, az itt rendelheti meg ezt az… izét. Kérjük, mindenképpen számoljon be róla, akárhogy is vizsgázott.

Te kipróbálnád?