Faljuk a benzint

Faljuk a benzint

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Hírek, Közélet

Tavaly kiugró volt a hazai üzemanyag-fogyasztás növekedése, ezért maguk az elemzők sem gondolták, hogy idén is ilyen mértékben pörög tovább a forgalom. Az emelkedő árak ellenére is tarolnak a kutak.

[wp_bannerize group=”cikkek” limit=”1″]

Az előzetesen jelzett 7,7 százalékról 8,2 százalékra javította a kiskereskedelmi forgalom januári – nyers adatok szerinti – növekedési ütemét csütörtökön közölt második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – áll az MTI közleményében.

benzin-2015
Tavaly csaknem 3 milliárd liter (!) benzin fogyott Magyarországon. Az aktívan használt, nagyjából 3,5 millió járművet tekintve ez azt jelenti, hogy minden egyes tulajdonos legalább havi 70-80 litert elpöfögött az elmúlt esztendőben

Ehhez nagymértékben hozzájárult, hogy az üzemanyagtöltő állomások forgalma kimagasló mértékben nőtt az év első heteiben: eladásaik 9,4 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakát, pedig tavaly is 7 százalékkal több kelt el a naftából, mint 2013-ban. Jól fogynak a járművek és a fenntartásukhoz szükséges alkatrészek is – az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 3,2 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva. Ezen belül a hazai újmotorok piaca továbbra is kimondottan szerény, ugyanakkor kiemelték, hogy az év első hónapjaiban sikerült felülmúlni 2014 hasonló időszakának adatait.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz