Az én café racerem!

Az én café racerem!

- Kategória: Karbantartás, Kiemelt cikk, Teszt

Fekete Lajostól kaptuk az alábbi írást és a csodás képeket, az általa készített penge café racerről.

 

Szöveg: Fekete Lajos, képek: Nagyapáti István és a szerző

Ha éppen nem fotósfelszerelésre szórom el csepp megtakarításaimat, akkor bőven megtalálom a költői lehetőségeket. Ez történt akkor is amikor már jó pár hónap őrlődés után elhatároztam, hogy, belefogok a második motorom megépítésébe. Gyorsan elkezdtem bújni a netet, hogy kétszázezer alatt találjak egy működő darabot. Persze ez erősen behatárolja a lehetőségeket, és talán emiatt is találtam rá erre a japán borzalomra:

hondaft500-caferacer

Ez egy Honda FT 500 ASCOT. Amerikai piacra szánt förmedvény, mely a japán tervezők bosszúja lehetett az amerikaiak negyvenes években elkövetett csúfságai miatt.

Szóval hazaérkezett a moci, de csak egy gyors fotó erejéig maradt egyben. Nem mertem tovább sokkolni a környezetemet. Gyorsan ripityára szedtem és indulhatott a folyamat. Vettem egy tábla lemezt és elkezdtem kiszabni a tank anyagát. Majd – a szomszédok nagy örömére – kezdődhetett a lemez domborítása a hagyományos eszközökkel. Fakalapács, domborító kalapács, angol kerék, stb. Az első pár óra után rohantam csak el a fülvédőért, de szerintem addig öregedett a hallásom egy 8-10 évet.

hondaft500-caferacer-2

Eközben felmértem a csúnya, törött és hibás alkatrészeket, megrendeltem őket, egyszóval alakult a dolog. Több fő darab elkerült a homokszóróhoz majd a színterezőhőz is. Szerencsére a blokk rendben volt, így nem kellett széthúzni csak a dekliket fényeztem és a hengert.

Elkészültek a lemezmunkák, és kerestem egy jó fényezőt. Szerencsére ez sikerült is Zákány Attila személyében. Ő is hasonlóképpen őrült a szakmájában, így tudtam, hogy megfelelő választás lesz. Megérkezett a színterezett váz, és már csak össze kellett pakolni a gépet.

hondaft500-caferacer-3

Persze ez így leírva marha egyszerűnek hangzik, de volt közben fej vakargatás, átalakítás, újrafestés, stb… Volt vele gond rendesen. Amikor viszont elsőre beröffent, ráültem és mentem vele egy kört kárpótolt az egész szenvedésért.

hondaft500-caferacer-4

Köszönöm a gyönyörű fotókat fotókat Nagyapáti Istinek!

Continental 2019

Facebook Comments

7 Comments

  1. Jó, hogy Te láttad mi lesz, majd belőle. Az első kép alapján, tovább mentem volna az utca túloldalán. Gratulálok, szép lett !

  2. Szép átalakulás, gratula!

  3. AZ.TA.KUR.VA! Erre mondják, hogy sz@rból, várat! Szép munka! Gratula!

  4. Ez nem szép, hanem az egyik legszebb amit láttam! Gratulálok hozzá! Attila

  5. Fekete Lajos

    Köszönöm, örülök hogy tetszik!

  6. Szántó Gábor

    Szia! Szep lett! En is egy Adcot-ot epitenek at. Elarulod h szumma mennyibol hoztad ki az atepitest? Nyilvan a te munkad ebben nincs benne. Koszonom!

Válasz