Ismét tavasz, ismét Csesznek...

Ismét tavasz, ismét Csesznek...

- Kategória: Ajánló, Cikkek, Hírek

Egy 19 éves motorost gázolt el a Győr felől érkező, szabálytalanul, záróvonalon előző autós. A beláthatatlan kanyarban történt incidensben a motoros életveszélyes sérüléseket szenvedett, de stabil az állapota.

Újra a cseszneki szerpentin volt a tegnapi hírek egyik főszereplője. Korábban többen szenvedtek itt balesetet, amikor valaki - valószínűleg a kétkerekűek távol tartására - olajat locsolt ki az útra, míg az elmúlt hétvégén egy felelőtlen sofőr adott munkát a mentőknek és a helyszínelőknek:

A motorost a győri kórházban ápolják, az autós sérülések nélkül megúszta az ütközést
Continental 2019

Facebook Comments

16 Comments

 1. Ő az öcsém. Hazavártuk/várjuk… Én is motoros vagyok. Tudtok valamot tanácsolni, hogy ilyenkor mi a teendő? Mert egyértelmű hogy nem Ő a hibás, lehet hogy rögzítette is telefonjával az ütközést, még nem tudni. De hogy ilyenkor érdemes e szemtanúkat keresni vagy bármit? Egyébként a véres ruháit mi szedtük össze a színhelyen 5órával a baleset után… Ott lett hagyva a protektoringje, farmerkabátja, csizmája, térdprotektora, farmernadrágja, zoknija … A kesztyü és sisakja kivételével minden. Ja és felsőkategóriás sisakjának köszönheti, hogy nem szakadt be a koponyája.

  1. Mielőbbi felépülést kívánok minden motoros társunk nevében! Sokszor közlekedtem errefelé, engem is párszor már majdnem kivasaltak… Szemtanúk itt nem hiszem, hogy lennének, leszámítva az előzött autóst és annak utasait. Meg az mellékes, hogy – nem feltételezés, ne érts félre – a motoros mennyivel ment, mivel a záróvonal nem enged előzést ugyebár. Még akkor sem ő lenne a hibás, ha 200-al ment volna.
   Amúgy most mondja azt valaki, hogy mindegy, hogy milyen márkájú / minőségű protektorokat aggat magára az ember…

   1. Köszönöm! Javul az állapota folyamatosan! Gs500 f túramotorja volt. Tudom hogy hogyan motorozik az öcsém és a túráinkon mindig a tájban gyönyörködünk, max 80 as tempó … De azért sem mehetett gyorsan mert fékezett is a szemtanúk szerint. Csak tényleg az érdekelne hogy ilyenkor mi a teendő, jogi szempontból.

    1. Jogi szempontból itt nem kell semmit csinálni, mivel ilyen esetben mindenképpen indul rendőrségi eljárás (max. lehet ügyvédet fogadni, ami kicsit csökkenti az esélyét annak, hogy irányítsák a vizsgálatot). De ami nagyon fontos, hogy 30 napon belül be kell jelenteni a biztosítónak a káreseményt.

     1. Köszönök mindent

     2. Valaki tud segíteni abban, hogy higyan lehet írni a szerkesztőségnek privát üzenetet? Pl. Email cím

     3. A facebook-on ugyanezzel a címmel “hegylakók” tudsz privátban üzenni.

     4. Árpi,
      a lap alján ott találod az Impresszumot az elérhetőségekkel.

     5. Itt az igazság

    2. Itt gondoljatok anyagi kártérítésre is! Életveszélyes állapotba került!
     Fogadjatok ügyvédet, és pereljetek!
     Az egyik rokonomnak titánból van a felkarja! Nem a nyerészkedést akarom hangoztatni, de ha dolgozik a testvéred akkor egy csomó pénz kiesés és a legfontosabb a lelki sérülés!
     A rokonomnak 2milló forintot ítélt a bíró! Én a helyedben a határozat meghozatala után pert indítanék polgári peres úton!

     1. Iskolás, de az anyagiakban nem szenvedünk hianyt. Köszi mindent! Javul az allapota folyamatosan!

  2. Szia. Jobbulást kívánok az öcsédnek! A helyedben felvenném a kapcsolatot egy közúti balesetekre szakosodott ügyvéddel vagy tanácsadóval. Talán a nagyobb autós-motoros szaklapoknak van bejáratot jogi szakemberük.

 2. egymotoros

  na a fasszopó audis az utak királyának hitte magát. aztán majdnem megölt egy fiatal gyereket….

 3. Csutora Máté

  Sajnos a 82-es Főút ezen szakaszán elég gyakoriak a hasonló balesetek. Ábel baleseténél valóban az autós volt a vétkes, de nem mindig kell az autósokat elítélni egy motorbalesetnél. Mindkettő a forgalom egyenrangú résztvevője…! Ábelnek mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánok! Én voltam a kiérkező mentő ápolója és jó hallani, hogy érdemes volt küzdeni az életéért!!!

  1. Szia Máté
   Ha már adott a lehetőség, így ismeretlenül is köszönjük (úgy gondolom minden közlekedő nevében) az áldozatos munkátokat, amelyért sokkal nagyobb megbecsülést érdemelnétek! Ti vagytok akik név nélkül is, de mindig készen álltok, ha valaki segítségre szorul. KÖSZÖNJÜK!
   Ábelnek pedig én is mielőbbi felépülést kívánok.

  2. Szervusz Máté! Szavakban kisem tudjuk fejezni a hálánkat, mivel ma felébredt az öcsém! Sok esély van rá, hogy teljesen felépül majd! Az egész családunk hálás azért, hogy már az első pillanattol kezdve szakszerüen volt ellátva, a legjobb kezekben volt és van is! Arrol meg, hogy ki a hibás ebben a balesetben az egyértelmű… De ugyanúgy van olyan “motoros” is, aki nagyon felelőtlenül közlekedik, és ugyanígy autós is, tehát nem az a lényeg, hogy mivel közlekedünk hanem az hogy ki ül a kormány mögött. Ne értsen félre senki én is motoros vagyok. Mindenkit hazavárnak és ebben a tudatban kell vezetni, akkor nem lenne baj! Mindenkinek köszönöm a segítséget és a jókívánságokat! Széles utat!

Válasz