Olvasói: a Nagy testvér már itt van…

Olvasói: a Nagy testvér már itt van…

- Kategória: Vélemény

Kor1 a kamerarendszerről szóló írásunkra reagált, rámutatva, hogy ez már a mai, magyar valóság, nem valami fikció. Íme, itt találhatók a mindent látó eszközök.

 

Sziasztok!

A “Nagy testvér”-es cikk kapcsán eszembe jutott, talán sok motoros nem tudja, de már itthon is számos olyan kamera üzemel, amik úgy kapják el a szabálytalankodókat, mintha csak tucatnyi rendőr strázsálna ott éppen. Pesten már négy helyen állnak lesben, nézik az arra járók sebességét, azt, hogy az autósok szabálytalanul használják-e a buszsávot, és még azt is kiszűrik, ha valaki lopott járművel vagy lejárt műszakival nyomja. Itt vannak a szupertraffik:

  • Bocskai út (Kosztolányi tér felé vezető oldalon)
  • Irinyi József utca (Pest felé vezető oldalon a lámpáknál)
  • Rákóczi híd (a lehajtó után, közvetlenül a Lurdy felé)
  • Könyves Kálmán körút (a Kőbányai út felé vezető oldalon a híd aljára rögzítve)
Érdemes lassítani, ha ilyet látsz... (kép: Hungarocamiun.hu)
Érdemes lassítani, ha ilyet látsz… (kép: Hungarocamion.hu)

Szépen lassan az egész országban elterjednek, szóval csak óvatosan, ha ilyen kapukat láttok (motorral, városban meg egyébként is ésszel, ugye 🙂 ), nehogy a szezon végén essen be egy váratlan, súlyos csekk… Az olvasók, autósok, motorosok el is kezdték összeszedni, merre találhatók ilyen kütyük, ez a térkép az ő bejelentéseiket mutatja. Jól néz ki, meg interaktív, de azért fenntartásokkal kezelem: sokan az útdíjellenőrző kocsikat és a földmérőket is néha traffipaxnak nézik, és besatuznak, ha meglátják őket.

Ez egy privát gyűjtés, vagyis nem hivatalos (így nem is 100 %-os) információ, hogy merre találhatók automatikus traffik, de első körben ez is megteszi

Egyébként, ha megengedtek egy személyes hozzáfűzést, szerintem épp’ ideje volt, hogy lekapcsolják a műszaki nélküli Merciket, Vectrákat (ugye mindenki érti), meg a reggelente buszsávban pofátlankodó luxusverdákat.

Széles utat és hosszú vénasszonyok nyarát kívánok minden motorosnak!

Kor1

 

Continental 2019

Facebook Comments

2 Comments

  1. Lemaradt a Kiskőrös, Dózsa György út 38 Közúti Szakgyűjtemény előtt levő.

  2. Nagykanizsán 61-es úton, 7-es főút Zalakomár közelében, 74-es úton Zalaszentbalázson…

Válasz