Motorostúra: még könnyebb elérni a Transzfogarast

Motorostúra: még könnyebb elérni a Transzfogarast

- Kategória: Hírek

Szerda este 19 órától megnyílik a dél-erdélyi autópálya Temesvár-Lugos szakasza – közölte szerda a román Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR).

 

A 25 kilométeres pályaszakasz a gyorsforgalmi út két – már korábban átadott – szakaszát köti össze, így a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhelytől 142 kilométert lehet autópályán haladni Erdélyben. Az autópálya mostantól a Temes megyei Traian Vuia településig tart, onnan 104 kilométert kell országúton haladni Déváig, ahol ismét rá lehet kanyarodni a dél-erdélyi autópálya korábban megépített szakaszára.

transzfogarasi-út
A Transzfogarasi-hágó látképe a felső parkolóból

Az útszakasz átadásával tehermentesülhet a Maros völgyén haladó E68-as országút Arad és Marosillye (Ilia) közötti szakasza. A Brassó vagy Bukarest felé tartó nemzetközi fuvarozók ugyanis eddig ezt az utat vették igénybe a Temesvárt is érintő hosszabb útvonal helyett, amelynek csak kis szakaszát lehetett autópályán megtenni. Ennek köszönhetően a pályán gyorsabban, míg országúton nyugodtabban lehet motorral megközelíteni Erdély csodás tájait, beleértve az általunk is bemutatott Transzfogarasi-hágót, illetve Zetelaka környékét.

Continental 2019

Facebook Comments

2 Comments

  1. Peter Horváth

    Ahh, de szép is lenne.. Bár nem tudom, a nagy Bandittal tudnék-e lépést tartani veletek. :

    1. A motorostúra nem motorverseny: arra ott a Hungaroring meg Kunmadár, ha sietni akar az ember, túrán meg csak elrohan a látnivalók mellett, ha kapkod.

Válasz