A buszsáv használata növeli a motorosok biztonságát

A buszsáv használata növeli a motorosok biztonságát

- Kategória: Baleset-megelőzés

A buszsávok szabad használatát muszáj kiterjeszteni, mert az egyértelműen a motorosok biztonságos célba érését szolgálja – derült ki a felmérésből.

 

A hazai motorosoknak immáron természetes, hogy bármikor használhatják a buszsávot, hiszen ezt már évek óta lehetővé teszik a magyar rendeletek. Nem így Angliában, ahol csak jóval később nyitották meg a buszsávokat a kétkerekűek előtt, ráadásul a kinti rendszer több korlátozást tartalmaz, így London egyes városrészeiben kifejezetten tilos bármilyen motorral a buszsávra hajtani.

Hasznos és biztonságos a buszsáv használata a motorosok számára - derült ki a kutatásból (Kép: Máthé Zoltán, MTI)
Hasznos és biztonságos a buszsáv használata a motorosok számára – derült ki a kutatásból (Kép: Máthé Zoltán, MTI)

Ezernél több motorost, szakértőt és trénert kérdeztek meg a további engedményekről, s az eredmények kristálytisztán mutatták, ami egyébként is magától értetődő. Muszáj teljesen eltörölni a tiltásokat, hogy még gördülékenyebb és biztonságosabb legyen a kétkerekűek közlekedése. A bizottság szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a Londonban jelenleg működő rendszer tele van ellentmondásokkal, és a részben nyitott, részben tiltott szakaszok csak problémát szülnek. A bizottság elnöke kiemelte: csak tavaly 36 motorost veszítette életét Londonban, és ez elfogadhatatlanul magas szám, vagyis azonnali cselekvésre van szükség.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Ehhez képest egyre több buszsávból tiltják ki a motorosokat Budapesten. Az I. kerületi Fő utcában a buszsávban mindenki mehet, kivéve a motorosok, Nemrég változott meg a Vámház körúton is a mezei buszsáv kivéve BKK-vá… Nem tudom, hogy milyen megfontolásból tették ki a Fő utcában a régi buszsávra a behajtani tilos, kivéve BKK, Taxi, és kerékpár táblát. Lassúak a motorok? Akkor a kerékpárok miért mehetnek? Ki az aki ebben dönt? tudja valaki, hogy miért tiltanak ki minket egyre több buszsávból?

Válasz