Ilyen messzire lát a VÉDA

Ilyen messzire lát a VÉDA

- Kategória: Hírek
35

A vita keresgélésre buzdította Robit, aki csakhamar rá is talált a válaszra: ha van ötven métered, esetleg kicsit több, már nem lehet baj...

 

Sziasztok! Legutóbb a gyorshajtásról és VÉDA-kapukról szóló cikk alatt többen állították, hogy a sebességmérők akár 8-900 méterre is „ellátnak”. Ezután, mikor mellé érek, közelről lőnek egy fotót a rendszámról, és jön a csekk. Ez (már csak fizikailag is) lehetetlennek tűnt, így keresni kezdtem a valós számot. Nem is kellett sokat gugliznom...

Tudtad?

2017 első félévében 192 682 alkalommal (!) kaptak bírságot magyar autósok, motorosok a traffipaxok felvételei alapján. Ezekből 53-szor szabtak ki maximális, 300 000 forintos összeget, amihez tényleg durván kell nyomni a gázt - országúton 195, autópályán 240 km/h feletti gyorshajtásért érkezik ilyen összeg.

VÉDA? Száz méteren túl nem hatásos...

- A háromlábú, lézeres készülékek akár 6-800 méterről is bemérhetnek, de a fix traffipaxok radarosak, 50-100 méteren belül figyelik a járműveket.

Ami 100 méteren túl van, az nem látszik számukra - mondta Óberling József főosztályvezető, r. ezredes, rendőrségi főtanácsos a Vezess.hu-nak.

Szóval az út széléről úgy is bemérhetnek, hogy Te még nem is látod őket, több mint fél kilométerről is elcsípnek, de ahhoz tényleg vaksinak kell lenned, hogy beleszaladj a VÉDA-ba. Ott a tábla előtte, no meg a bazi nagy „akasztófa”, amin a kamerák csüngnek - aki ezt nem látja 2-300 méterről, az egy kamiont se vesz észre.

kiyo-gps-m1
A Kiyóhoz külső GPS-egység csatlakozik, ezáltal a legeldugottabb helyeken is pontosan és megbízhatóan határozza meg a motor helyzetét, így időben és pontosan jelzi a közelgő traffipaxot

Arról nem beszélve, hogy már itthon is elérhető a kimondottan motorosoknak fejlesztett, s az ő igényeik alapján gyártott VÉDA-előrejelző, ami Magyarországon és szerte Európában jó előre figyelmeztet a sebességmérésre. Ha beruházol egy ilyenre, akkor már tényleg elképzelhetetlen, hogy a traffi előtt 50-100 méterrel is túl gyorsan haladj, azaz bírságot kapj az automatikus kamerák képe alapján.

Continental 2019