4K sisakkamerák: Átverés az egész?

4K sisakkamerák: Átverés az egész?

- Kategória: Cikkek, Karbantartás
5

Gyanúsan olcsón találtál 4K sisakkamerát? Az soha nem véletlen... Megmutatjuk, hogy kerülheted el a silány utánzatokat.

A boltokban és az online piactereken jellemzően 40-50 ezer forint körül lehet legolcsóbban hozzájutni a valóban 4K, azaz 3840 x 2160 felbontású készülékekhez. Ennek dacára vagy egy tucat olyan modellt találni, melyek ennek hozzávetőleg a felébe kerülnek, mégis eladóik bizonygatják: ott a 4K jelzés, megvan a pixelszám, gyakran még screenshotot is mellékelnek róla. Hol a hiba?

Ez a 4K, nem az a 4K...

Számos módszert alkalmaznak, hogy megtévesszék a nem túl alapos vevőt: kamu CMOS (képdigitalizáló) méret, átméretezett, nem valós 4K érték és a többi. Szerencsére a Dashcamtalknál összeszedték, miből lehet felismerni, hogy a gyanúsan olcsó készülékek tényleg tudják-e a 3840 x 2160-as felbontást.

Kézzelfogható, hasznos információval is kiegészítették az összeállítást, konkrét típusokat megjelölve, hogy miért is megtévesztő a nevükben a 4K jelölés. Ilyenek - a teljesség igénye nélkül - Eken H9 4K, SJCam SJ5000X 4KSJCAM SJ6 LEGEND 4K, Ele Explorer PRO 4K, Eken H8R és az M20 4K.

Valódi 4K kamerák bombaáron - már 58 dollártól! Részletek ITT!

Légy hát résen, és gyanakodj, ha látszólag ugyanolyan tudású kamerák árai között 100%-os eltérést találsz - az ilyen különbség soha nem véletlen.

Continental 2019