4K sisakkamerák: Átverés az egész?

4K sisakkamerák: Átverés az egész?

- Kategória: Cikkek, Karbantartás
5

Gyanúsan olcsón találtál 4K sisakkamerát? Az soha nem véletlen… Megmutatjuk, hogy kerülheted el a silány utánzatokat.

A boltokban és az online piactereken jellemzően 40-50 ezer forint körül lehet legolcsóbban hozzájutni a valóban 4K, azaz 3840 x 2160 felbontású készülékekhez. Ennek dacára vagy egy tucat olyan modellt találni, melyek ennek hozzávetőleg a felébe kerülnek, mégis eladóik bizonygatják: ott a 4K jelzés, megvan a pixelszám, gyakran még screenshotot is mellékelnek róla. Hol a hiba?

Ez a 4K, nem az a 4K…

Számos módszert alkalmaznak, hogy megtévesszék a nem túl alapos vevőt: kamu CMOS (képdigitalizáló) méret, átméretezett, nem valós 4K érték és a többi. Szerencsére a Dashcamtalknál összeszedték, miből lehet felismerni, hogy a gyanúsan olcsó készülékek tényleg tudják-e a 3840 x 2160-as felbontást.

Kézzelfogható, hasznos információval is kiegészítették az összeállítást, konkrét típusokat megjelölve, hogy miért is megtévesztő a nevükben a 4K jelölés. Ilyenek – a teljesség igénye nélkül – Eken H9 4K, SJCam SJ5000X 4KSJCAM SJ6 LEGEND 4K, Ele Explorer PRO 4K, Eken H8R és az M20 4K.

Légy hát résen, és gyanakodj, ha látszólag ugyanolyan tudású kamerák árai között 100%-os eltérést találsz – az ilyen különbség soha nem véletlen.