Autó- és motorlopás: Hasznos infó a pórul járt tulajdonosoknak

Autó- és motorlopás: Hasznos infó a pórul járt tulajdonosoknak

- Kategória: Cikkek, Karbantartás
1

Rendhagyó történetről számoltak be a MotoSunday szerzői - ellopott autójuk nem mindennapi kalandok során került vissza hozzájuk...

A motoros vloggerek nemrég tettek közzé felhívást a Facebookon, melyben arra kérték az olvasókat, mindenki járjon nyitott szemmel, hátha előkerül HD Biker kocsija, amivel nem is olyan régen még felesége vitte lányukat iskolaelőkészítőre. Egy emberként mozdultak a motorosok, elkezdték körbejárni a környék kisebb utcáit, hátha rábukkannak valami fontos jelre vagy akár a kocsira is.

Autólopás? Vannak még csodák!

Szinte alig vágtak bele a kutatásba, negyed óra után máris csörgött a telefon: megtalálták a kocsit, mégpedig pofátlanul közel,

alig kétszáz méterre onnan, ahol utoljára leparkolt vele tulajdonosa!

Megtörtént a helyszínelés, szerencsére a gép indítható volt, így igazi happy enddel zárult a történet, s számos tanulsággal szolgált a többieknek.

Az egyik legfejlettebb lopásgátló, a Sentinel fejlesztésénél a motorosok igényeit tartották szem előtt, ezért a doboz bármelyik gép ülése alatt simán elrejthető, akár úgy is, hogy a szétszedés első perceiben se leljék meg a tolvajok. Autóban még könnyebb elrejteni, a siker - szinte - garantált...

Először is egyre elterjedtebb az ilyen trükkös lopás, hiszen a két-három napig „pihentetett” kocsit valószínűleg már senki nem keresi forrónyomon, hiszen a lopás óta már eltelt 48-72 óra. Így a bűnözők lazán feltehetik egy autószállítóra vagy trélerre, ahol már akár rendszám nélkül folytathatja útját a friss szerzemény.

Mit tehetsz a trükkös lopás ellen?

Nos, az általunk többször bemutatott és tesztelt GPS-alapú riasztó tökéletes az ilyen lopások ellen, hiszen nemcsak azt jelzi, hogy mozgatják a kocsit, hanem azt is, hogy pihentetés céljából hol tették le, vagyis a tulajdonos közvetlenül odahajthat, és visszaszerezheti a járgányt. Egy ilyen szerkezet havi 1-2 ezer forintba kerül, azaz nevetséges összeg, míg a szolgáltatás egyedülállóan komoly, pontos segítség, amikor megtörténik a baj.

Hiába menekül a tolvaj: nem tud úgy elbújni, hogy a telefonodon ne lásd, merre jár a zsákmánnyal

Röviden tehát vigyázz értékeidre, minél jobban biztosítsd magára hagyott motorodat, kocsidat, és ha teheted, ruházz be egy nyomkövetőre, mert így a „pihentetés” ideje alatt bármikor megtalálhatod a gépet, parkoljon négy-öt utcányira vagy 50-100 kilométerre tőled.

Continental 2019