Motorlopás? Van ellenszer! (x)

Motorlopás? Van ellenszer! (x)

- Kategória: Cikkek

Nincs olyan, hogy lophatatlan motorkerékpár, de egy alapos tulajdonos nagyon sokat tehet azért, hogy megnehezítse a tolvajok dolgát, sőt akkor sincs minden veszve, ha már megkaparintották a géped...

Tény, hogy a lopásgátlás első és legfontosabb lépése, hogy fizikailag minél nehezebben elköthető legyen a motor, azaz nehezebbé, bonyolultabbá váljon az indítás, sőt eltolni se tudják a vasat.

A jeladó elfér egy tenyérben, így a motor megbontása után sem szúr szemet a tolvajoknak

Viszont az is igaz, hogy a felkészült rablók egy-egy akkumulátoros szerszámmal elvághatják a lakatot, láncot, s akkor már csak egy lehetőséged marad, hogy visszaszerezd a motort.

Amíg pihentetik, Te elmehetsz a lopott motorért!

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a rosszfiúk gyakran nem lopják el a kocsit vagy motort, egyszerűen csak pár utcával odébb lerakják, majd visszamennek érte néhány órával vagy nappal később, amikor már „elült” a vihar, vagyis a tulajdonos és a zsaruk már nem keresik olyan nagy erőkkel a járművet.

Sokrétű, mégis letisztult és egyszerűen használható - ez a Sentinel Protect egyik legfőbb vonzereje

Pont az ilyen esetekben segít, ha kapcsolatba tudsz lépni a gépeddel, hiszen így akkor is rábukkansz, ha nem az utcán, hanem egy garázs vagy raktár mélyén áll. Arról nem beszélve, hogy amint valaki hozzányúl, például megpróbálja eltolni vagy akár csak ráül, Te máris értesülsz róla, hiszen a telefonodon felugró ablak és rendkívül erős hangjelzés figyelmeztet a trógerek ténykedésére.

parkolo fizeto
Nem gyakori, de annál idegesítőbb helyzet, ha egy idegen nagyvárosban leparkolva egyszerűen nem találsz vissza a motorhoz. Bevallom, mi is jártunk már így, de a Sentinel Protect ebben is segít...

Gyakori kritika az ilyen eszközökkel kapcsolatban, hogy gyorsan lemerítik a motorok kisméretű akksijait, ám ez inkább csak szezonon kívül okozhat gondot. A tesztek alapján két-három hétig simán működik a riasztó a gép gyári telepéről, sőt az alkalmazásból azt is megtudhatod, mennyi „kraft” maradt az akksidban a pihenő alatt, szóval a meglepetés kizárva.

Sentinel Protect - több egyszerű riasztónál

Emellett persze számos többletszolgáltatást is rejt a Sentinel, elvégre visszanézheted a megtett útvonalat, rögzítheted az elért sebességet, mi több, múltbéli pozíció visszanézésénél - ha a telefont oldalra fordítod - a teljes lekérdezett útvonalat térképre illeszti, és végig tudod nézni.

 Egyre gyakoribb, hogy nem lopják el a járművet, hanem pár mozdulattal lekapják róla a kinézett, drága alkatrészt, például a félmilliós műszeregységet, drága idomot vagy LED-es lámpát. Szerencsére ez ellen is tehetsz, mivel a Sentinel a motor legkisebb rezdülésére is értesíti a tulajdonost, megelőzve a lopást és a kárt

Mindez egy motor árához viszonyítva csekély beruházás, s hasznodra válik, ha egy túrán szeretnéd feleleveníteni a megtett útvonalat, esetleg igazolnád, hogy adott helyen szabályosan, megengedett sebességgel haladtál. Persze a legfontosabb, hogy helyetted védi a gépedet, hogy túrán - vagy otthon - ott és olyan állapotban találd, ahol előző nap hagytad.

Támogatott tartalom - (X)

Continental 2019

Facebook Comments

4 Comments

 1. Zsolt Maróthy

  Ez nagyon jó dolog, de ne itthon akard megvenni, mert lehúznak!!!

  1. Kik húznak le? és ezt miből gondolod?

   1. Zsolt Maróthy

    Csak mert Magyarországon vagy☺

 2. Én elégedett vagyok a rendszerrel, megnyugtató, hogy mindig tudom, hogy hol van és mit csinál a motorom:) Ha csak matatnak vele, már jelez (tapasztalat). Használható külföldön, belföldön is.

Válasz