Vadonatúj Google-fejlesztés motorosoknak!

Vadonatúj Google-fejlesztés motorosoknak!

- Kategória: Kiemelt cikk
4

Miután néhány nappal ezelőtt a Waze készítői bejelentették, hogy immáron motoros mód is elérhető, majd nem sokkal később az alkalmazás tulajdonosa, a Google is lépett – ők is nekünk kedveskednek egy fontos újítással.

Elsőként Ázsiában, a motoros közlekedés Mekkájában vetették be a legújabb Google Maps-változatot, amiben immáron egy kifejezetten motorosok számára fejlesztett rész is szerepel – innentől tervezhetnek a felhasználók kétkerekűekre szabott feltételekkel is. A 9.67.1 verzió egyelőre még nem elérhető világszerte, de a fórumokon máris sokan jelezték, hogy örülnek az újításnak, és szívesen látnák más földrészeken is. Nem csoda, hiszen ezáltal az alkalmazás olyan útvonalakat ajánlhatna nekik, ami sok esetben autóval csigalassú, ezért eddig fel sem merült, viszont a karcsú és fürge motorokkal értékes perceket spórolhatunk vele.

A hagyományos navigációs készülékeket immáron motoron is felválthatja a telefonról működő, valósidejű információkkal is szolgáló online verzió

Google Maps és Waze motorosoknak!

Addig is, míg itthon elérhető lesz a Google Maps motoros változata, érdemes kipróbálni a Wazét, hisz’ ez már Magyarországon is használható motoros módban, ami egyaránt előny az applikáció készítőinek és a felhasználóknak: mindkét fél pontosabb adatokat kaphat, s végső soron a közlekedők gyorsabban érhetik el céljukat.

Mi a teendő, ha Te is használni szeretnéd? Nos, elég csak letölteni az alkalmazásokat, beállítani a motoros üzemmódot, és élvezni a naprakész technika nyújtotta előnyöket. A programok elérhetők a Waze honlapjánilletve a Google Playben/AppStore-ban.

 • Szlejer

  Ezúton üdvözlöm annak a kurvaannyát a Google Maps-nél, aki kitalálta, hogy a gondosan megtervezett és feltöltött útvonal helyett állandóan mást ajánlgasson, sőt, hülyeségeket kérdezve önkényesen áttervezze azt, ha nem böködöm időben a képernyőt (téli kesztyűvel, fejhallgatón keresztül navigálva különösen szórakoztató)… Aztán ha kinyomom, a következő kereszteződésnél kezdi újra. És nyilván kikapcsolhatatlan ez a remek szolgáltatás.

  • kefealo

   Ott az igo! Az magasról tesz arra, hogy mi a rothadás van előtted, és belevisz a gondosan megtervezett útvonalakon a dágványos forgalmi mocsárba! Semmi kanyargás! Kapcsold ki a netet a mobilodon, akkor nem tud egyik online fos sem okoskodni! Ott az iGo, meg a többi királyság! Az nem ver át soha! A disztributált koordináció statisztikai alapon, jelenidejű adatokkal nyilván baromság szerintem is! De meg az Igó sem kell, majd kimásolom a térképet és filctollal gondosan megtervezek magamnak én is mindent! Szóval, nagyon igazad van!
   A crowdsourcing meg a legnagyobb hujeség!
   Mesterséges intelligencija? Heh! Baromság!

 • Zalán

  Legjobbkor! Pont azon ment a dilemma, hogy karácsonyra a telót cseréljem le vagy vegyek egy motoros navit 🙂

 • hutyutyutyu

  nagy a verseny a google maps, és a waze közt, amiknek tulajdonosa a google :DD