GumiGuru: Évi húszezret megyek – mit válasszak?

GumiGuru: Évi húszezret megyek – mit válasszak?

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Van egy Suzuki VL1500LC Intruderem, milyen gumikat ajánlanak nekem előre, illetve hátra? Én éves szinten 15-20 000 km-t motorozom. 12-15 foktól felfelé, vizes úton is. Amit szeretnék, hogy jó legyen a tapadás, mivel szeretem a szerpentineket is, illetve mivel eső is érhet, így akkor is tapadjon. Most Metzelerem van, fehér csíkkal körben, de nem vagyok vele megelégedve… Olyan, mintha műanyagon motoroznék, kemény és csúszik.

Várom válaszukat! Köszönettel! Ádám

 
VÁLASZ

Kedves Ádám! Néhány gyártót sajnos azonnal ki kell zárnom az egyenletből, mivel nem készítenek az Intrudered – első – méretében abroncsot. Illetve pontosítanék az állításomon, mert félig igaz is és nem is: tudniillik létezik abroncs, jó  mérete, csak éppen hátsó profilú, amit előre nem szerelhetünk több ok miatt sem. Az éves futásteljesítményed igen szép, de ezzel nincs is semmi gond – nagyjából ezt egy szett abronccsal tudod is teljesíteni.

Metzeler 888 – a nagy cruiserek tökéletes párja

Szívesen ajánlanék neked továbbra is Metzelert, tekintve, hogy az egyik legelterjedtebb abroncs a kategóriában, és igen jó gumikat is biztosítanak a felhasználók számára.

Metzelert vagy Bridgestone-t az Intruderre!

Mi több, a legújabb mintázat, az ME888 már elérhető a motorodra, ezt minden további nélkül javaslom neked – nagy előrelépés lesz. A most használt abroncsaid már valószínű régiek és kopottak lehetnek, mert a fehér oldalfal önmagában nem jelent semmit a tapadást illetően.

A hegyi utak miatt kiemelten kezeled a tapadás fontosságát, ezért talán az egyik legjobb alternatíva lehet – a fenti ME888 mellett – a Bridgestone Exedra-MAX, ami ezen a téren kiválóan teljesít. Ez a két abroncs – úgy gondolom – tökéletesen megfelel az elvárásaidnak.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz