Kiderült, mi változik a műszaki vizsgán

Kiderült, mi változik a műszaki vizsgán

- Kategória: Hírek
2

Már-már hihetetlen, de tényleg csupa olyan módosítást hoztak, melyek megkönnyítik a motorosok életét…

Korábban már bemutattuk a 2018 januárjában életbe lépett szabályokat, és idéztük a Magyar Közlönyben szereplő sorokat, de ezekből nem derült ki egyértelműen, milyen gyakorlati előnyökkel is jár majd a sok módosítás:

Változnak a műszaki vizsgáztatás szabályai

Nos, azóta a kamera elé állt az Autószerelők Országos Egyesületének műszaki vizsga tagozatának vezetője, Sebestyén Péter, aki kvázi „lefordította konyhanyelvre” a száraz és kissé kusza jogi szöveget. Kiderült, hogy ismét úgy alakították át a rendeletet, hogy életszerűbbé váljon, ezáltal könnyebb dolga legyen a vizsgán megjelenő autósoknak, motorosoknak.

Műszaki vizsga: pár kisebb hiba még nem a vég…

Valószínűleg abból indultak ki a szabályok átírásakor, hogy teljesen hibátlan jármű aligha létezik, nincs olyan, hogy egy tíz-húsz éves motoron nem találni fogást. Éppen ezért

nyugdíjazták az eddigi kétlépcsős minősítést, melyben csak a „hibátlan, megfelelt” és a „hibás, megbukott” lehetőségek álltak a vizsgáztató előtt.

muszaki vizsga
2018-ban számos ponton változott a műszaki vizsgáztatás módja

Ezzel szemben 2018-tól már három osztályba sorolják a megjelent autókat, motorokat. Ezek a következők:

  • Kisebb hiba, hiányosság – ekkor ugyanúgy megkapjuk a friss vizsgát, mintha hibátlan lenne a jármű, de gondoskodnunk kell az elhárításáról. Igaz, ezt utólag nem ellenőrzik, egyszerűen csak tájékoztatják a tulajdonost
  • Komoly hiba – ez már nagyobb galiba, mely idővel konkrét veszélyforrás lehet. Jó hír, hogy ekkor sem kell motormentőt hívnunk, hogy elszállítsuk a vasat, ugyanis a vizsgát ilyenkor is megkapjuk, de csak két hónapra, hogy legyen időnk orvosolni a bajokat. Ezután újra be kell mutatni a motort, hogy elvégeztük a javításokat.
  • Veszélyes hiba – a közlekedésbiztonságot konkrétan veszélyeztető probléma, ekkor nem kaphat műszakit a jármű.

Röviden tehát egy-egy kiégett izzó vagy hiányzó kötszer nem adhat okot a bukásra, s ha komolyabb a baj, akkor is kapunk egy kis türelmi időt, hogy rendbetegyük a gépet.