Nyerő páros: Continental abroncsok az új Africa Twinen

Nyerő páros: Continental abroncsok az új Africa Twinen

- Kategória: Hírek
0

A tesztelők és az elégedett tulajdonosok után a motorgyárak mérnökei is felfigyeltek a Continental újdonságára, s ennek köszönhetően az endurósoknak kifejlesztett TKC 80 feszül – többek között – a Honda terepmotorjain is.

Február végén mutatkozott be az újságíróknak a Honda legújabb zászlóvivője, az Africa Twin Adventure Sports, mely egyebek mellett azzal tűnik ki a túraendurók tömegéből, hogy a karcsú gép átdolgozott váza és felfüggesztése a raligépeknek is becsületére válna. Az ülésmagasság ugyanis 92 centire, míg a szabad hasmagasság 270 milliméterre (!) nőtt, s az első és hátsó rugóút is lényegesen hosszabb lett, immáron 224 és 240 mm.

continental
Hófoltok és vizes, csúszós terep? Az Africa Twin és a Continental párosa pont ilyen körülményekre született…

Egy ilyen motorhoz valódi terepgumi dukál, ezért a Honda új beszállítót állított csatasorba: ezentúl vásárlóik Continental TKC 80 Twinduro abronccsal is átvehetik Africa Twinjüket. Ezt az opciót főként azoknak ajánlják, akik szeretnének egy kompromisszummentes köpenyt, mely keményebb terepen sem adja fel a harcot, ugyanakkor aszfalton is bátran használható.