BMW iParts: Készítsd magadnak új alkatrészeket!

BMW iParts: Készítsd magadnak új alkatrészeket!

- Kategória: Kiemelt cikk

Sérült szelepfedél a puszta közepén vagy letört váltókar az erdő mélyén? Ezentúl nem gond – bárhol, bármikor legyárthatod magadnak a pótalkatrészeket!

 

Alig néhány hét múlva hivatalosan is leleplezik a BMW Motorrad iParts-ot, ami nem más, mint egy 3D nyomtatási rendszer, mellyel egyszerűen és gyorsan elkészítheted az új alkatrészeidet. Lám, itt tart a technika: soha többé nem okozhat gondot, ha eldől a motor, a sérült holmik pótlása nem rabolja az idődet túrázás közben.

BMW iParts – innováció kalandmotorosoknak

Ráadásul a BMW Motorrad mai sajtóközleményéből az is kiderült, hogy a 3D nyomtató mobil kivitele 12V-ról működik, és olyan kisméretű, hogy kényelmesen elfér a motor hátsó dobozában. Igaz, kezdetben csak a telepített változat áll majd rendelkezésre, ez 250 kiválasztott BMW Motorrad partnernél lesz elérhető, s olyan speciális alkatrészek gyártására is alkalmas, mint a tányér- és kúpkerekek vagy a forgattyúház.

Alkatrészgyártás útközben? Igen, az iParts segítségével már ez is lehetséges!

A kisebb alkatrészek, mint a fék- és kuplungkar, szelepfedél, villahíd vagy irányjelző bura mind kinyomtatható a BMW Motorrad iParts 3D mobilnyomtató segítségével.

A nyomtatás nemcsak otthon, hanem akár a túra során is lehetséges, mivel a csúcstechnológiát képviselő szerkezet könnyedén szállítható a topcase-ben

vagy akár az oldaldobozok valamelyikében. Szinte hihetetlen: este csak letámasztod a motort, rácsípteted a töltőt az akksisarura, s mire reggel felébredsz, ott várnak a friss, ropogós kuplungkarok és bukógombák.

Mielőtt valaki feltörné a malacperselyt, hogy befizessen a bámulatos iParts-ra, arra kérjük, vessen egy pillantást a naptárra: igen, a bajor mérnökök idén is vicces kedvükben voltak…

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Bilibe ért a BMW keze.Van 3D nyomtatóm, hasznos eszköz, de ez az elképzelés a BMW részéről kicsit naív. Aki ezt kitalálta, csak a 3D nyomtatók marketing szövegét olvasta el.

    De ha komolyan gondolta, akkor nagyszerű elképzelésének megvalósítását kezdhetné azzal, hogy publikussá teszi az összes alkatrészének a CAD tervét, mert annak lenne értelme :))))

Válasz