GumiGuru: Mit javasolsz egy nyugis kezdőnek?

GumiGuru: Mit javasolsz egy nyugis kezdőnek?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

 

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Egy 2006-os Horneten kell gumit cserélnem. Túra kategóriában gondolkodom, részben azért is, mert még ismerkedem a motorozás világával, lévén, hogy kezdő vagyok, ezáltal nem leszek szikrázó lábtartóval a nyílt napok királya, cserébe tartósabbak is ugyebár.

Figyelembe véve ezeket, mit javasoltok, melyik gumit vegyem? Kacérkodom az új Michelin Road 5-tel, de ha van más tanács ami ár/értékben jó, figyelembe véve, hogy nyugis gurulgatásos-ismerkedés a célom, megköszönöm!

Üdv: Ádám

VÁLASZ

Kedves Ádám! Nem feltétlenül előny az kezdő motorosként olyan abroncsot választani, ami kisebb, rutin hiányából eredő bakit/bakikat a tapadás esetleges hiánya miatt ne tudna kivédeni, szóval mindenképpen egy bevált, sokszor bizonyított modellt ajánlok Neked. A Road 5 is ilyen, támogatom a választást, elvégre nagyon széles, változatos felhasználási körülményekre optimalizálták ezt a gumit, még komolyabb tempóhoz is elegendő utcán a tudása, így ez 100%-ban ki fog szolgálni.

Ha csak az ár/érték arány számít

A régebbi fejlesztésű, 8-10 éve piacra dobott gumikról beszélnélek le, és csakis a Te érdekedben. Itt most kicsi ellentmondást érezhetsz, mert ezek is kiváló abroncsok, koruk legjobbjai (voltak), de a rutint semmi nem pótolja… Ha minden helyzetben kiváló tapadásra vágysz, akkor az újabb típusokban érdemes gondolkodnod.

Michelin Pilot Road 5 2CT+

Road5, RoadSmart3, Roadtec 01 mind első osztályú darab, nem fogsz csalódni bennük. Amit kiemeltél még, hogy ár/érték arányban brillírozzon, akkor ezeknek az abroncsoknak az elődmodelljeit érdemes megnézned, melyek 4-5 évvel ezelőtt még piacvezetők voltak. Úgy gondolom, és szerintem Te is, ezek is bőven ki fogják szolgálni az igényeidet minden tekintetben – nyugis motorozáshoz teljesen megfelelnek. Michelin Pilot Road4, Dunlop RoadSmart II, Continental RoadAttack2 EVO – ezek már kedvezőbb árú, s a te stílusodhoz szintén megfelelő abroncsok.