GumiGuru: Sportos abroncs munkába járásra

GumiGuru: Sportos abroncs munkába járásra

- Kategória: Gumiguru

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

 

Kedves Gumiguru! Nemrég lettem tulajdonosa egy Yamaha FZ6-osnak, ami az első nagymotorom. Mivel első szezonban még csak ismerkedünk, így nem a határaim feszegetése a cél, napi munkába járásra, hétvégente pedig kisebb-nagyobb túrázásra használnám. Jelenleg Pirelli Diablo Corsa III gumikkal van szerelve, amiből a hátsó mindenképp csereérett. Elsősorban olyan gumit keresek, ami tartós és esőben is használható.

Van esetleg olyan gumi, ami mintázatban hasonlít a fent említett típusra, és elegendő lenne csak hátul cserélnem, vagy már annyira öreg az a mintázat, hogy érdemes lenne inkább párban?

Köszönettel, Barnabás

 
VÁLASZ

Kedves Barnabás! Picit megkavarodtál a típusok neveivel, sejtésem szerint Diablo Rosso III lesz a motoron lévő papucsok igazi elnevezése. Mindennapi használat mellé is illik egy sportgumi, hiszen gyorsan melegszik és jól tapad, első nagymotorra szerintem egy ideális kombináció.

Yamaha FZ6

Elsősorban azt javasolnám számodra, amennyiben csak a hátsó, kopott gumit kell cserélned, akkor maradj egy ugyan ilyen típusnál, mivel motorgumit párban érdemes használni, az a legkiszámíthatóbb ha elöl és hátul is egyforma mintázattal hajtod a gépet.  Hasonlítani igazából egyik sem hasonlít, de ezt mindenki másképp látja véleményem szerint.  Az esőben igazán jól teljesítő és tartós gumik teljesen más kategóriát képviselnek, ezeket a sporttúraszegmensben kell keresni. Márkán belül nézelődve a Pirelli Angel GT az, ami ezt a tábort erősíti. A felsoroltakat szem előtt tartva, ha van rá módod és csak ilyen tulajdonságokra vágysz, akkor párban érdemes cserélned, és ugyanezt választanod.

Continental 2019

Facebook Comments

Válasz