GumiGuru: Tél kezdetéig használnám a CBF1000-et

GumiGuru: Tél kezdetéig használnám a CBF1000-et

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted - Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguruk! 2006-os SC58-as CBF1000, ABS-es mocimhoz szeretetnék új gumiszettet vásárolni. A vezetési stílusom abszolút normális, pályázni nem tervezek, esőben nem szeretek már tekeregni (de ha elkap a zuhé, már csak azért is kerülök még egyet, kiélvezve, hogy nincs még egy ilyen őrült...).

Munkába járáshoz, illetve rövid túrákra használom a gépet tavasztól tél elejéig, évi 5-8000 km a terv. Melyik lehet az ideális gumi számomra? Olvastam pár tesztet, de még maradt bennem bizonytalanság jócskán. Köszönöm előre is válaszotokat!

Üdvözlettel: Laci

VÁLASZ

Kedves Laci! Nos, elég vegyes gondolataim vannak, abból a szempontból, hogy milyen abroncs is lenne számodra ideális. A napi munkába járáshoz és néha messzebb elmenni otthonról semmilyen extra teljesítményt nyújtó abroncs nem feltétlen szükséges, ezt véleményem szerint szinte bármelyik ma forgalomban lévő gumi tudja. Két kategóriából is válogathatunk, tudniillik, ilyen éves futásteljesítmény mellett akár egy sportgumi is megállja a helyét, ami nagyobb tapadást biztosít neked, de arra számíts, hogy szezon végén a hátsó gumid cserés lesz.

Honda CBF1000: impozáns, megbízható motor, visszafogott teljesítménnyel és a márkára jellemző kiváló értéktartással, és szokatlanul keskeny, 160/60-17-es hátsó abronccsal

Sportosabban közlekedő motorosoknak ezt szoktam javasolni, semmilyen helyzetben nem árt az extra tapadás. Ha hosszabb távban gondolkodsz, akkor egy túrasportabroncs illene a géphez, itt ilyen távok mellett két szezon is benne van egy szettben, és így az esős őrült motorozás is biztonságosabb lesz, hisz' egy ilyen gumi alapvető erénye a jó vízkiszorítás. Mind a két paletta igen széles, a választék gyakorlatilag végtelen, márkánként több típusból választhatunk a pénztárcánknak és a stílusunknak megfelelően. Konkrét típust ezért nem is javaslok, tekintve, hogy a felhasználás során nincs olyan extrém vagy sajátos helyzet, ami egyik vagy másik márka felé billentené a mérleg nyelvét.

Continental 2019