Budapesten fejleszt a Continental

Budapesten fejleszt a Continental

- Kategória: Hírek
0

Hamarosan megnyílik a Continental új, budapesti központja, ahol több száz embernek adnak munkát. Céljuk, hogy mielőbb önvezető járművek közlekedjenek Európa útjain.

Elsősorban szoftverfejlesztéssel foglalkoznak majd az új komplexumban, itt dolgozzák ki az  összetett vezetési szituációk kezelésére szolgáló megoldásokat, hogy a jövő személy- és teherautói bármilyen helyzetet kezelni tudjanak. A beruházás fontos állomás Magyarország járműiparában, hiszen korszakalkotó fejlesztések kezdetét jelenti, egyszersmind hozzájárulhat, hogy mielőbb önvezető autók közlekedjenek útjainkon.

A Continental új központja nagyban elősegítheti az önvezető autókkal kapcsolatos kutatásokat

– Tovább bővítjük szakértelmünket a mély gépi tanulás területén, hogy megvalósíthassuk az automatikus vezetést, és támogassuk a balesetek nélküli jövőre vonatkozó célkitűzésünket – nyilatkozta Karl Haupt, a vállalat Fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának irányítója.

Megannyi új munkahelyet teremt a Continental

– Elsősorban a Magyarországon működő autóipari cégek tapasztalatai, no meg a számos fővárosi egyetem és K+F központ miatt döntöttünk úgy, hogy Budapesten valósítjuk meg a beruházást – nyilatkozta Markus Strothjohann, a társaság magyarországi HR-vezetője.

Kevesen tudják, hogy a Continental nemcsak abroncsokat, hanem kifinomult vezetéssegítő rendszereket is készít a motorosoknak, mint például a szó szerint életmentő kipörgésgátló vagy kanyar-ABS

Köztudott, hogy a vezetés rendkívül összetett feladat, és a helyes döntések meghozatalához számos tényezőt értékelni kell, ezért a gépi irányítás programozói, fejlesztői nincsenek könnyű helyzetben. Az önvezető kocsiknak ugyanis egyszerűen muszáj minden helyzetben hatékonyan és főként biztonságosan működnie, s eközben semmi nem „zavarhatja meg” a járműveket. – Ebben nyújt segítséget a fent említett, úgynevezett mély gépi tanulás, melynek lényege, hogy az irányítórendszerek önfejlesztők, azaz a tapasztalatokból tudást merítenek, így percről-percre jobban alkalmazkodnak környezetükhöz, és könnyebben oldanak meg komplex helyzeteket – szögezték le a Continental fejlesztői.