GumiGuru: Mit tegyek az izmos felvezetőmotorra?

GumiGuru: Mit tegyek az izmos felvezetőmotorra?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Sziasztok! Most cseréltem le a motoromat egy Suzuki 1250 Banditra. Elhasználódott Rosso II van rajta, amit le kellene cseréljek. Mit ajánlanátok rá? Inkább túrázgatok, városban is használom, de

sok kerékpárversenyre is járok felvezető motorosnak, szóval adott esetben szükséges a jó tapadás és a határozott fékezés, de ugyanúgy fontos a kanyarodási könnyedség is, no meg az eső sem tántorít…

Nos, olvasgattam eleget, meg néztem is egy pár filmet, de minél többet olvasok, főleg véleményt, ami ugyebár szubjektív (mindenki a saját lovát dicséri), annál nehezebb dönteni. Ebben kérném a segítségeteket.

Köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Ahogy látom, elvárásokban nincs hiány, sok kitételnek kell megfelelnie a papucsnak, nem éppen egy szokványos helyzet. Úgy gondolom és a tapasztalat is azt mutatja, hogy mindenható abroncs nincs, lesz olyan tulajdonság, amiben az egyik gyártó terméke gyengébb illetve erősebb a másiknál. Legjobb irányíthatóságot egyértelműen egy sportgumival kölcsönözhetsz a motorod számára, továbbá tapadás szempontjából is ezek vannak az élmezőnyben.

Nincs olyan, hogy mindenben jó egy abroncs…

Viszont a nedvestapadás és a túrázák miatt fontos hosszabb élettartam egyértelműen a túrasportabroncsok erőssége. Ezért is “nehezebb” ez a kérdés, mint általában. Bandit esetén személy szerint maradnék a túraszegmensnél, és itt is a modernebb vonalnál. Azért is választanék ilyen abroncsot, mert ezek sokoldalúbbak, mint elődeik, több igényednek is megfelelnek. Kezdenek a sportosabb irány felé haladni, mindemellett tartósak, esőben kiválóan tapadnak és profilkiképzésüknek köszönhetően a bekormányzáshoz szükséges erő is egyre kevesebb. Hozzáteszem, ez nem csak az abroncson múlik, a felfüggesztés  és a fékrendszer legalább ilyen fontos. Mit javasolok? Nos, Michelin Pilot Road 5, Dunlop RoadSmart 3, Continental RoadAttack 3. Személy szerint ezeket javasolnám a nagy Bandintra, véleményem szerint így teljesen lefedjük az igényeidet.

Continental 2019