Michelin Power RS teszt – IV. rész

Michelin Power RS teszt – IV. rész

- Kategória: Teszt
0

Az idei első túrák és pályanapok után egyre teljesebb képet kapunk a Michelin Power RS-ről…

Legutóbb késő ősszel jelentkeztünk a Power RS hosszútávú tesztjével, akkor a Tátra szerpentinjein tettük próbára az abroncsokat. Azóta újabb 1400-1500 kilométert gyűjtöttünk a papucsokba, ennek jó része a Mecsek lankáin jött össze, de jártunk párszor a Kakucs-ringen is, a kisebb, városon belüli kanyarokat nem is említve.

Michelin Power RS – kitart, de meddig?

Jelenleg 4421 kilométernél járunk az ötezer kilométeresre tervezett teszten, s az már egyértelműen látszik, hogy a Power RS lazán teljesíti a távot. Noha idén többször is kénytelenek voltunk autópályán motorozni, semmi nyoma rendellenes kopásnak, autópálya-élnek, a profil ugyanolyan csodásan gömbölyű, mint újkorában.

Michelin Power RS
Nehéz és erős motor ide vagy oda, a hátsó nem hajlandó „kockásra kopni”. Majdnem 4500 kilométer és ezer kilométer autópályázás után is egyenletes a kopáskép

Több túrasportguminál tapasztaltuk, hogy a mintázat utolsó 1-2 milliméterén drasztikusan romlanak a köpeny tulajdonságai, könnyebben megcsúszik, kevésbé stabil tempós kanyarokban és hasonlók, ám a Michelin egyelőre nyomát sem mutatja ilyesminek. Hogy mennyi az annyi? Nos, középen már csak 3,12 mm-t – a széleken meg 3,56-ot – mérhetek a következő nagy túra előtt, vagyis bő másfél milliméterre járok a KRESZ-ben előírt minimális barázdamélységtől.

Jöhet szűk visszafordító vagy tempós ív, a Michelin jelesre vizsgázik, már ha száraz az aszfalt. Igaz, hidegben és esőben kissé hamarabb elforog, mint a legújabb túrasportabroncsok, de a napsütésben megtett kilométereken annyival többet nyújt, hogy így is megéri bevállalni a rövidebb távokon túrázóknak is

Most már bizonyos, hogy az ötezer kilométerre tervezett teszt jóval később fut ki, már csak azért is, mert a következő túránk az Alpokba vezet, ahol újabb nagyjából 1500 kilométert gyűjtünk, vagyis 6-7000 kilométer lesz a Power RS-ben a következő bejelentkezésre.

Az abroncs hazai forgalmazója az R17.hu

Ez duplán jó hír, ugyanis így hamarosan kiderül, pontosan milyen futásteljesítményt érünk el a franciák újdonságával, ahogy lassan arra is fény derülhet, milyen papucsok váltják majd a Power RS-t az újabb egyéves tartósteszten. Maradjatok velünk – hamarosan minden kiderül!