GumiGuru: Melyik a legjobb túraabroncs?

GumiGuru: Melyik a legjobb túraabroncs?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Tisztelt GumiGuru! Nemrég lettem tulajdonosa egy Honda CBF600-nak. Többnyire munkába járáshoz használom, de rövidebb túrákon is szívesen részt veszek. Jelenleg Bridgestone Battlax T30-as abroncsokon fut, de lassacskán csereérettek lesznek a papucsok. Elsősorban alföldi használatban van, de szeretném ha egy-egy kanyargósabb túraútvonalon is jól teljesítene, és az eső sem szabna határokat. A Michelin Pilot Road 5-tel szemezgetek már egy ideje – szerinted mennyire lenne jó választás?

Köszönettel: Zoltán

VÁLASZ

Kedves Zoltán! A Michelin új gumijáról, a Road5-ről már rengeteg tapasztalatot és tesztet olvashatsz, legalább én is 5-6 anyagot írtam róla, és talán minden oldalról ki is veséztük az idei modellt. Lényeg a lényeg, hogy egy nagyon profi és minden körülmények között remekül teljesítő sporttúragumiról beszélünk, ami az egyik legjobb a piacon – aki ezt választja, csak jó döntést hozhat.

Honda CBF600

Viszont, hogy ne legyen ennyire egyoldalú a dolog, személy szerint nem csak ezt az abroncsot javasolnám, vannak legalább ilyen jó, hasonló karakterű gumik a piacon. A most használt köpenyed utódja a T31 szintén egy sportos karakter, és az nedves útfelületektől sem kell tartanod, a modern túraabroncsok egyik fontos feladata ez, hogy biztos tapadást nyújtson vizes úton. Egyébként a T30 EVO ár/érték arányban egy nagyon jó alternatíva lehet még, ezt sem feltétlen zárnám ki a körből, hisz’ egy nem túl régi fejlesztésről beszélünk, ami szintén univerzális, sokoldalú abroncs.