GumiGuru: Metzelert vagy Bridgestone-t tegyek a BMW F800-ra?

GumiGuru: Metzelert vagy Bridgestone-t tegyek a BMW F800-ra?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Egy 2008-as BMW F 800 ST-t hajtok. A jó tapadás mellett fontos szempont a tartósság is, így sok nézegetés és olvasgatást követően két gumit néztem ki a motorra, 1. Metzeler z8, 2. Bridgestone b023. Túl sok tapasztalatom nincs a gumik terén, ezért kérnék segítséget. A motort kisebb-nagyobb túrázásra és munkába járásra használom, általában utassal. Úgy gondolom, normális használatban van a gép, bár néha szívesen megtekerem szarvát, ha érted…

Köszönöm a segítséget! Üdv: Boha

VÁLASZ

Kedves Boha! Mondhatni a két gyártó adott gumijai között nagy eltérés nem tapasztalható, személy szerint egyik abroncsnál sem tudnék különösebb erősséget/gyengeséget felsorolni, ami miatt ajánlanám, vagy épp ellenkezőleg, lebeszélnélek róla. A nekem írt sorokból semmi extra igényt nem vélek felfedezni, így a számodra szimpatikusabb abroncsot kell választani. Inkább némi háttérinfót mondok róluk, ez segíthet választani.

Egyik kapósabb, de a másik mellett erős referenciák szólnak

A Bridgestone eladott darabszáma sokszorosa a Metzelerének  – erre a két mintázatra szűrve -, ebből mindenki azt a következtetést vonja le, amit csak szeretne… Tény, hogy a Z8-as mintázat egy kevésbé keresett, ugyanakkor beszédes, hogy a BMW nagy cirkálóit ilyennel adták ki gyárilag, miként a Honda NC sorozatán is ilyen papucsok feszültek. Remek abroncs, a Hegylakók Motoros Magazin tesztjéből is ez derült ki, csak kevésbé keresett, mint a BT023. Utóbbinak nagy erőssége, hogy gyakorlatilag mindenki ismeri, rengeteg visszajelzés van róla.

Continental 2019