GumiGuru: Nem ér le a fülem – vehetek BT023-at?

GumiGuru: Nem ér le a fülem – vehetek BT023-at?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Következő a kérdésem: 2007-es Suzuki SV650 típusú motorom van, amit most vettem. Sajnos nem tudom, milyen abroncsot vegyek a V2-re. Bridgestone BT023 120/60R17+160/60R17 55/69W-ra gondoltam elsőre – vajon jó választás lehet? Nyugodt tempóban motorozom és nem döntögetek “fülig” a kanyarban. Várom válaszát!

Köszönettel: Zoli

VÁLASZ

Kedves Zoli. A BT023-ról szerintem sokan regényt tudnának írni, ki merem jelenteni, hogy a legtöbbet eladott Bridgestone túraabroncs. Legfőképp azok a motorosok találják meg benne az ideális abroncsot, akik kifejezetten hosszabb távon motoroznak, és elsődleges szempont, hogy ilyen körülmények között jól teljesítsen a gumi, tehát jól bírja a nagy terhelést és a sok egyenest. A 650-es SV egy könnyű motor, nem is az erősebb gépek táborát erősíti, így viszonylag kíméletes a gumikkal is.

Jó a BT023, de akadnak frissebbek is…

Amennyiben a rekordgyanús futásteljesítmény a cél, abban az esetben megfelelő választás a BT023. Viszont, ha ez nem fő szempont, azaz tapadás terén jobbat szeretnél, érdemesebb olyat választani, ami jobban teljesít, és lássuk be, ezekből egy egész kazalnyi akad ma már. Ebben az esetben egy újabb sport túragumit javaslok, akár maradhatunk márkán belül is: például T30 EVO, T31 – ezek sok szempontból megelőzik a kicsit öregecske BT023-at. Mivel említetted, hogy nyugodtan motorozol, így nem beszéllek le az általad kinézett mintázatról, az is kiszolgál, de tény, hogy az újabb fejlesztésekben több a tartalék, ami bármikor kapóra jöhet.

Continental 2019