GumiGuru: Príma gép a GSX1100F, de ezek a méretek…

GumiGuru: Príma gép a GSX1100F, de ezek a méretek…

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! Következő a kérdésem: Adott egy Suzuki GSX1100F (GV72C, 102 Kw, Gy.év: 1993). Erre szeretnék a gyári méretében radiál abroncsokat. Ami nagyon megnehezíti a dolgom, az a fránya 16-os felniméret… Remélem, neked nagyobb rálátásod van a típusokra, és tudsz valamit ajánlani, hogy megússzam a felnicserét.

Köszönöm a választ!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Nem igazán tudok számodra jó hírekkel szolgálni, a motor gyári méreteiben egyszerűen nincs radiálabroncs, nem gyártanak ilyet. Általában a gumiválasztás az öregebb gépek egyik rákfenéje, nehezen találni a teljesítményükhöz illő papucsot.

Csodaszép kiállás – kicsit sem látszik rajta, hogy a nyolcvanas évek közepén tervezték a GSX1100F-et, de a 16-os kerékméret már annál árulkodóbb részlet…

Alig akad egy-egy elfogadható típus, de azért nem reménytelen a helyzet – általában egész jó visszajelzéseket kapunk a Metzeler Lasertecről, továbbá a Dunlop StreetSmart is bevált modell, sok jót hallottunk róla. Sejtésem szerint ezeket az abroncsokat ismered is, mivel a motorodra nagyon más lehetőség nem létezik, valószínű, hogy olvastál már róluk. Érdemes még a Bridgestone BT45-öt is számításba venni, de ezzel kb. véget is ért a lehetőségek sora.