Ne verd át magad kamu sisakkal!

Ne verd át magad kamu sisakkal!

- Kategória: Baleset-megelőzés, Cikkek
4

Több olvasói levelet is kaptunk az elmúlt hetekben az egyre-másra feltűnő, hihetetlenül olcsó bukósisakok kapcsán. Mondanom sem kell, a hangsúly ezúttal a hihetetlen szón van…

AGV Pista GP 950 helyett mindössze 180 dollárért? Arai RX-7RRS 119 euróért? Ilyen csábító ajánlatok fogadják a túlzottan naiv motorosokat, akik mindenáron Kínából szeretnék beszerezni sisakjukat. Józan paraszti ésszel egyből felfogható: ha valami ezer euróba kerül, azt nem fogják egyik napról a másikra 150-ért adni, ennek dacára mégis sokan rápróbálnak, utána meg jön a csalódás…

AGV-t, Shoeit és Arait az Aliexpresszről? Felejtsd el!

Jól gondolod, kedves Olvasó, ezek a silány utánzatok még replikának sem mennek el, s abból is a gyengébb fajták. Aki próbált már igazán eredeti, jó minőségű fényezést rendelni egy sisakra, pontosan tudja, hogy kb. ennyibe, 120 dollárba fájna csak az új szín, s akkor hol van még a bukó?

Hihetetlen, milyen olcsó, mi? Szó szerint az…

Szóval mielőtt még valaki tollat ragadna, ne adja ég meg is rendelné, ne tegye: a jól hangzó ajánlatok mögött

jó esetben kamu termékek, rossz esetben kamu webáruházak állnak, vagyis nem kapsz minőséget a pénzedért, sőt az is lehet, hogy egyenesen semmit.

Az ilyen hihetetlen ajánlatok mögött ugyanis rendszerint nem létező webáruházak állnak, melyek csak egyetlen cél miatt születtek: lehúzni a hiszékeny vevőket.

Ennyit bír egy minősített, és ennyit egy kínai sisak…

Szóval hallgass a józan eszedre, és ha valamit az eredeti ár töredékéért kínálnak, ne veszítsd el a fejed! Nem véletlen, hogy több sisakgyártó közleményben jelezte, az ilyen „akciós” fejvédőkhöz semmi közük, tehát aki itt költi el a pénzét, legfeljebb egy Európában közúton nem használható, E-jel nélküli bóvlit kap, tehát inkább ne reszkírozzon! – Arról nem beszélve, hogy legtöbbször még csak olcsó kacat sem érkezik, hanem egyszerűen megszűnik a webáruház, Te pedig integethetsz a pénzednek – tették hozzá.