GumiGuru: Az a fránya, keskeny felni a café raceren…

GumiGuru: Az a fránya, keskeny felni a café raceren…

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 1988 Suzuki GSX 400 (gk53c) motoromon elöl 1,6”, hátul pedig 1,85” felnin 3” és 4” gumik vannak 18” átmérőben. Ha amúgy elfér az egyéb dolgoktól, felmegy rá előre a 3,5” széles abroncs? A motor amúgy tök gyári, a fényezése kicsit cafés, ezért szeretnék rá olyan gumiösszeállítást, ami egy kicsit közelít egymáshoz, mármint az első és a hátsó.

Köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! A Suzuki azt a minimum felniszélességet alkalmazta ennél a motornál, amire még éppen ajánlott és felszerelhető a 3″ és 4″ széles abroncs. Így arra a kérdésedre, hogy ajánlok-e rá szélesebb gumit, sajnos csak nemmel felelhetek. Gyárilag egyébként felszerelték a motort 100/90-18 és 3.00-18-as első mérettel is. Ezek “váltói” egymásnak, így bármelyiket választhatod. Mivel említetted, hogy Cafe Racer a stílus, ennek egy picit kedvezhetünk, és tovább erősíthetjük a gumiválasztással is, nézhetünk rá klasszikus mintázatú abroncsot.

Személy szerint az első kerékre a “hagyományos”, metrikus méretezést javasolnám, hátra pedig a colban megadottat. Számomra két szimpatikus abroncs van, ami stílusát és technikai paramétereit tekintve jó lehet erre a gépre. Az egyik javaslatom a Metzeler Lasertec, a másik pedig a Bridgestone Bt45 lenne, de csak az említett méretekben!