GumiGuru: Létezik Continentalnál tartósabb gumi?

GumiGuru: Létezik Continentalnál tartósabb gumi?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: egy 2003-as Suzuki GS500-as motorom van, arra szeretnék új gumikat venni, főleg hátsó abroncs érdekelne, mert az már nagyon kopott. Eddig egy Continental ContiGo 62H gumi volt hátul, ami kb. egy fél év alatt teljesen elkopott, és mivel szeretem sportosan venni a kanyarokat, néha csúszkált is. A motor mindennapos használatban van, havonta 1500-2000 kilométert megyek vele. Főleg a városban motorozom, viszont oda autópályán megyek be, és sokat vezetek vidéken is. Ezek alapján mit tudtok ajánlani? A választ előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező!

Úgy látom, Te is megtapasztaltad a Conti egyes modelljeinél megfigyelhető jelenséget, mégpedig azt, hogy az elvártnál némiképp hamarabb kopik.

Ez nem minden Continental abroncsra igaz, sőt vannak kifejezetten tartós, sőt futásteljesítmény terén tesztgyőztes modelljei is a márkának,

de a ContiGo nem feltétlenül tartozik ide. A tapadás más kérdés, általában ez már igények és motorozási stílus/tudás függvénye is. Említetted, hogy szeretsz sportosan közlekedni a géppel, ezek szerint neked már kevés az abroncs nyújtotta teljesítmény, s ebben nincs is semmi meglepő. Viszont, ha ezt csak városban tapasztaltad, az lehetett a fényesre kopott, poros aszfalt miatt is, gyakran nem a gumi tehet róla.

Suzuki GS500

A GS500 méretei mondhatni szerencsések, minden gyártó kínál rá megfelelő gumit. Véleményem szerint Te próbálod a legjobbat megtalálni, ennek fényében próbálok meg 1-2 ide illő alternatívát ajánlani neked. Elsősorban a Michelin Pilot Street Radial-t említeném meg, anyaghasználatban, profilkiképzésben semmi nem taszíthatja le a dobogó legfelső fokáról. Tartósabb is lesz a most használt modellnél, és biztos, hogy sokkal jobban fog tapadni minden körülmény között. Ezt a szett abroncsot csak akkor válaszd ha elől és hátul egyaránt cseréled, hisz más szerkezeti felépítése van mint a ContiGónak! Amennyiben csak hátsót cserélsz, akkor szerintem ne variálj, maradj a mostani köpenynél, hiszen itt különösen célszerű egyforma mintázatot használni. Szintén egy nagyobb tapadású modell a Metzeler új gumija  a Sportec Street, ami szóba jöhet, ha párban váltod le a régi papucsokat.