GumiGuru: Jól tapadjon kanyarban, de esőben is!

GumiGuru: Jól tapadjon kanyarban, de esőben is!

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 2000-es 650-es Honda Deauville-re egy kezdőnek milyen gumit ajánlanátok? Leginkább rövidebb-hosszabb túrákra, nem nyélgázon. Nehéz előre megmondani, de mondjuk évi 3-5000 km közötti futással, némi esővel megfűszerezve. A motor nem lesz teljesen leterhelve, viszont van néhány kanyar a lakóhely körül, szóval szívesen döntögetnék.

Köszönöm! Üdvözlettel, Péter

VÁLASZ

Kedves Péter! Sok igazán kiváló abroncsot tudok javasolni a Hondádra. Van néhány kifejezetten közkedvelt darab, amit előszeretettel vásárolnak erre a gépre. Az egyik ilyen a Michelin Pilot Road 4. Úgy gondolom, ennek az abroncsnak az ismertségét és a népszerűségét nem kell bemutatni a motorostársadalomnak. Napi vegyes használatra, esőbe vagy száraz útra kiváló opció.

Kicsit sportosabb karakterű abroncs a Continental RoadAttack2 EVO, kifejezetten jó anyagösszetételű és sportos mintázatú darab, mivel kiemelted, hogy van néhány kanyar a lakóhelyed körül, ezért fontosnak tartom azt, hogy ilyen körülmények között egy kezdőnek biztonságérzetet adjon. Az általam felsorolt mintázatok a modernebb gumik közé sorolhatóak, gyakorlatilag a legjobbak, itt nem tudsz rosszul választani. Egy kicsit korosabb darab a Bridegstone BT023, viszont a kezdő motoros szintet ez az abroncs is kiszolgálja.