GumiGuru: Kezdőként vettem egy ZX-10R-t – hogyan tovább?

GumiGuru: Kezdőként vettem egy ZX-10R-t – hogyan tovább?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Van egy 2004-es Kawasaki ZX-10R motorom, nem tagadom, kezdőként erre esett a választásom. Mit javasolsz rá, ami kevés rutinnal komoly biztonságot adna?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Kezdő motorosként igencsak szeretheted az adrenalint, és egy 04′-es ZX10R nyergében minden perc egy kihívás lehet. A literes Ninjának ez egy igen híres szériája, kellő tapasztalat hiányában el is kél rá a jó abroncs, bízzunk benne, hogy az elég lesz.

Rövid és tömör válaszban egyszerűen csak annyit mondanék, hogy sportgumit rá, és hadd szóljon, kezdőként nem ezen fog múlni az élményfaktor.

Nagyon sok ismert és jól bevált gumi van, ami jó választás lesz a te motorodra. Ár/érték arányban rendezzük előbb, eszerint rögtön felbukkan a Continental SportAttack2, Michelin Pilot Power 2ct, Bridgestone S20 EVO stb. Nem feltétlenül a legújabb abroncsok ezek, de kiemelted rutintalanságodat, ezért ajánlom őket, mert az új fejlesztésű abroncsokban lévő plusz potenciált szerintem elsőre nem tudod kihasználni. Amennyiben tévedek, akkor a legújabb fejlesztéseket közül válassz, minden felsorolt  guminak van már utódja, amik még többet nyújtanak számodra, ismétlem, ha tényleg szükség van rá.