GumiGuru: Milyen új papucsokat kapok 60 rugóból?

GumiGuru: Milyen új papucsokat kapok 60 rugóból?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 2004-es Yamaha FZ6S motort vásároltam, és szeretném a gumikat lecserélni. A mintázat nem vészesen kopott, de a papucsok kilenc évesek. Olyan igazi mindenest keresek, munkába járásra márciustól-novemberig napi kb. 30 km. Hétvégi kirándulás, kis döntögetés két személlyel, esetleg évente egy-két külföldi túra pl. Szlovénia, Erdély, Ausztria. Pályázás nem érdekel. Fontos még hogy 187 cm magas, 110 kg vagyok, a párom kb. 60 kg. Egy két csomag és már 200 kiló van a motoron. A keret úgy 50-70 ezer forint között mozog.

Segítségeteket előre is köszönöm. Szabolcs

VÁLASZ

Kedves Szabolcs! Sem a felhasználásban, sem pedig az elvárásokban nincs extra igény, így én sem tudok sok új információval szolgálni neked. A legfontosabb segítség számomra most az az értékhatár, ami a leginkább befolyásoló tényező. Első körben szűkíthetjük a kört azzal, hogy sportgumira nincs szükséged, pontosan azért, mert hosszúra nyújtod a szezont és sokat használod a motort. Ezek ugye tartósabb darabok, jól jön az extra élettartam tavasztól őszig. Csupa jó abroncs akad, ami belefér a keretbe, különböző gyártók már jól ismert és bevált gumijai közül szelektálhatunk, mondhatni kedvünkre.

Yamaha FZ6

A terhelés, amit írtál, szintén egy átlagos érték, emiatt nem kell újabb szűrőfeltételt beiktatnunk a keresésbe. Bevált típusokat mondok neked: Bridgetone T30 EVO, BT023, Michelin Road2, Metzeler Z8, Dunlop RoadSmart II – ezek csont nélkül beleférnek a keretbe, és passzolnak a stílusodhoz. Esőben és száraz útviszonyok között jól működnek, így a kora tavaszi vagy késő őszi időjárást is biztonsággal abszolválhatod velük, továbbá bőven 10 000 km fölötti a futásteljesítményük, így a külföldi túrák és a munkába járás is megoldott.