GumiGuru: Mit javasolsz egy kezdő suzukis hölgynek?

GumiGuru: Mit javasolsz egy kezdő suzukis hölgynek?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Kezdő motoros vagyok, most vettem egy Sutuki GS550-et. Gumicsere kell neki, s már ki is néztem két fajtát, ami gyári méretben elérhető: Pirelli Angel City vagy Bridgestone BT45 jött szóba. Mi a különbség a kettő között, és te melyiket ajánlanád?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv, Zsuzsa

VÁLASZ

Kedves Zsuzsa!

Mindkét a két abroncs megfelelő lehet a motorodra, a gép képességeit szem előtt tartva kiszolgálják az utcai motorozás igényeit. Mivel két tojás sem egyforma, így ezek között is megfigyelhető, sőt tapasztalható némi differencia. A BT45 egy régebbi, már nagyon sokak által ismert és használt abroncs, ez egy biztos választás. Sokkal inkább ajánlom ezt a testesebb motorokra, mint a tiéd is. Egy sokkal lágyabb, számomra szimpatikusabb és jobb abroncs mint a Pirelli Angel Cityje. Van némi hátránya is, mégpedig a hátsó gumik profilja egy kicsit laposabb, tömpébb, s ez nem feltétlent jelent előnyt.

Sok-sok előny és ugyanennyi hátrány…

Szó mi szó, kanyar előtt bekormányzáskor, hirtelen irányváltáskor nagyobb szerepe van az első guminak, így a fenti tulajdonságot nem mondanám hátránynak sem, szokást igényel, fogalmazzunk így. Ezzel szemben az Angel City profilkialakítás szempontjából már egy modernebb éra terméke, ez feltétlenül mellette szól. Viszont csak alacsonyabb sebességhatárral elérhető, továbbá a felhasznált anyagok minősége/mennyisége szerintem elmarad a Bridgestone szintjétől. Szívesen összemérném a száraz-, illetve nedvestapadásukat, amiben szerintem elmaradna az olasz gyártó terméke. Ez nem azt jelenti, hogy a Pirelli egy rossz széria darabja, csupán azt, hogy jelen esetben vannak ettől jobb abroncsok. Persze a habitusunktól is függ, de a két opció közül most a Bridgestone modelljét javaslom neked.