GumiGuru: Mit tegyek a nagy V-Stromra?

GumiGuru: Mit tegyek a nagy V-Stromra?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Suzuki DL 1000 Vstromra (2003) milyen gumit ajánlanál? Évenkénti kis futásteljesítmény, csak aszfalton és kizárólag túrázásra! Az előző Dunlop volt, nem jött be, a jelenlegi Bridgestone-nál is tudnék, szeretnék jobban, és párban cserélném.

Válaszodat előre is köszönöm!

VÁLASZ

Kedves Kérdező! Túramotorra/enduróra is szinte végtelen opció létezik már, ilyen méretekben túra/sport abroncsot is szerelhetünk a V-Stromra, de maradhatunk a hagyományos vonalon, ezért először a kategóriára gyártott gumik közül javaslok neked néhányat.

Dunlop TrailSmart MAX

Mivel csak aszfalton használod a motort, nincs szükség olyan felépítésre, ahol még a gyártók terephasználatra is szánták az adott darabot, és ehhez alakították ki a mintázatot. Az új gumik egyébként már jellemzően csak országútra vannak tervezve, azt a minimális terepezőképességet se erőltetném velük, amennyit egy ilyen motorral még megtehetünk. Két-három évre visszamenőleg abszolút erőnyerő a Scorpion Trail II. Kimagasló tapadása mellett a futásteljesítményre sem szokott panasz lenni, ennél jobbat ilyen téren most nem tudok neked mondani, de hasonlóan jól teljesít a Metzeler Tourance Next is. Úgy gondolom, nehéz lesz a már felállított sztereotípiákat lerombolnom a Dunlop és a Bridgestone márkákkal kapcsolatban. Gyárilag Bw501/502 gumival  szerelték ezeket a gépeket, a gyári papucsokra nem is szokott sok pozitív visszajelzés érkezni. Azóta ezeknek a gyártóknak is érkezett sokkal újabb modellje, ami viszont a legmodernebb gyártástechnológiával készült, a Dunlop aktuális modellje már kétkomponensű, ami még igen ritka és nem bevett szokás ebben a kategóriában. Érdemes lenne kipróbálnod, szerintem nem csalódsz benne – a neve: Trailsmart MAX.