GumiGuru: Mi legyen, ha nem Anakee 3?

GumiGuru: Mi legyen, ha nem Anakee 3?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: Tavaly vettem egy XL1000 Varaderót, viszont azon az éven már nem cseréltem gumit. Most időszerűvé vált, azonban nem tudom, hogy ehhez a súlyhoz és típushoz mi lenne az ideális. Első sorban 95% közúti forgalomban, aszfalton használnám, 50-50%-ban város és autópálya. Nem vagyok az a döntögetős, adrenalinvadász, inkább munkába járáshoz, és párommal, kisfiammal élménymotorozáshoz keresek jó és megbízható gumit. Jómagam elsőre a Michelin Anakee 3 típust néztem ki párban, de nem tudom, ez jó választás-e?

Esetleg tudnátok javasolni valamit? Nagyon köszönöm! Üdv, István

VÁLASZ

Kedves István! Az Anakee 3 nem egy rossz választás, egy időben nagyon sok túraendurónak volt gyári első szerelése. A motorosok nagy többsége egyébként az ilyen félépítésű motorját javarészt csak országúti körülmények között használja, nehezen is tudom elképzelni azt, hogy egy igen nehéz Varaderóval vagy egy több milliós új technikával valaki tényleg komoly terepre merészkedjen. Nincs kizárva, de az tény, hogy ez egyáltalán nem jellemző…

Aszfaltra tervezték, de laza terepen sem esetlen – ez a Michelin Anakee 3

Ezek igazi hosszútávra való, kényelmes gépek. A súly és a típus igazából majdnem mindegy, ezeket a gumikat ilyen motorokra tervezték, hisz’ robusztusabb felépítésű abroncsok, masszív futófelülettel és igen erős oldalfallal. Egyébként az Anakee 3 azoknak ideális, akik a hosszabb futásteljesítményt keresik az abroncsban, tapasztalataink azt mutatják, hogy tartósabb az egyébként sem rossz átlagnál. A nyugodtabb habitusú motorosoknak, mint amilyen te is vagy, ideális választás, főleg az autópályás használat miatt mondom. Más abroncs is teljesen megfelelhet egyébként, vannak kifejezetten közkedvelt darabok a szegmensben, ilyen például a Pirelli Scorpion Trail II, mely minden téren favorit és egy igazán megbízható darab. Érdemes lenne még a Continental Trail Attack 2-t is számításba venned, de ezek tényleg csak extra tippek, szóval röviden összefoglalva: válogathatsz, de alapvetően nagyon jó döntésnek tartom az Anakee-t is.