GumiGuru: Megszűnik a Pilot Road 3 – mi legyen helyette?

GumiGuru: Megszűnik a Pilot Road 3 – mi legyen helyette?

- Kategória: Gumiguru
0

DOT-szám? Helyes guminyomás? Eltérő méretek? Minden kérdésre válaszolnak az R17.hu szakértői, Szabó Roland és Soltész Norbert!

Szeretnél Te is kérdezni tőle? ITT megteheted – Hamarosan jelentkeznek a részletes, mindenre kiterjedő válasszal!

KÉRDÉS

Kedves Gumiguru! A következő a kérdésem: 1250-es “vizes” Banditra keresem a legjobb választást. Utassal és csomaggal túrázunk, tempónk dinamikus, gyakori a szerpentinezés, de az autópálya is. Most Michelin Road 3 feszül rajta, és elégedett vagyok vele szárazon, illetve vizes úton is! A futásteljesítményt még nem tudom, most kb. 5000 km van benne. Szerinted nagyjából milyen élettartamra számíthatok? Esetleg milyen hasonló vagy jobb típust ajánlasz, ha majd egyszer elkopik? Köszi a válaszod!

Üdv, Szabó Károly

VÁLASZ

Kedves Károly! Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy kinek mi az ideális abroncs szerintem, ugyanis napjaink abroncsai egyrészt nagyon hasonlóak, illetve pár sorból az sem derül ki pontosan, hogy melyik passzol hozzád legjobban. Az sokat elárul, hogy a Road3-mal elégedett vagy, mert így könnyen be tudom határolni a lehetőségeket.

Sajnos leállították a Michelin Pilot Road 3 gyártását…

Ami az élettartamot illeti, úgy gondolom, messze tízezer kilométer lesz, szóval egyelőre ráérsz a cserével…  A Michelin Road szériák nedves úton mutatott teljesítményével nehéz harcba szállni, kifejezetten jól teljesítenek ilyen körülmények között, nem csodálom, hogy neked is bejött.

michelin
Suzuki GSF Bandit

A nagyobb túrák, a sportosabb közlekedés, plusz a terhelés miatt olyan gumikat javasolnék neked, amelyek kifejezetten a világjáróknak készültek. Ilyen abroncs a Dunlop RoadSmart III, hiszen erősített szerkezettel kerül a piacra, (igen, létezik belőle kifejezetten könnyű gépekre gyártott SP jelzésű gumi is, de csak hátsó méretekben). A szemnek elsőre kissé extrémnek tűnő mintázat szándékos, vízelvezetés és kopáskép miatt lett így kialakítva a sok negatív mintaárok, és ez számos gyakorlati előnnyel jár, miként olvashattad a Hegylakók két éven át zajló tartóstesztjében is. Ez csupa pozitív hozadékkal járt, hisz’ mindkét területen jeleskedik a RoadSmart, ráadásul kellően sportos, és ez mindegyik Dunlop sporttúramintázatra igaz. Viszont, ha maradsz a Michelin márkánál akkor a Road5-öt javaslom, mert sajnos 3-as szériától – sokak bánatára – búcsúznunk kell.