Le a kalappal a motorosrendőrök előtt!

Le a kalappal a motorosrendőrök előtt!

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Mit tehet az ember, ha az autó lángol, de nincs a közelben egy tűzoltó sem?

Tagadhatatlan, hogy a magyar motorosrendőröket Európa legjobbjai között jegyzik, és most már az sem lehet kérdéses, hogy ők a legbátrabbak a kontinens egyenruhásai közül. Ékes bizonyítéka ennek az alábbi történet, melyet a Zsaru magazin hozott le a minap.

Illa berek, nádak ere, a motorosrendőrök (is) jó emberek!

Horváth Miklós törzszászlós sok mindent látott már, de október 15-én egy számára is új helyzetbe csöppent, amikor egy autó benzintankjának a felrobbanását kellett megakadályoznia. A poroltók hasztalan dolgoztak, nem tudtak úrrá lenni a lángokon, ezért Miki és két kollégája (Farkas Máté és Batta Árpád törzsőrmester)  gyorsan a helyszínre segített egy dugóban ragadt tűzoltóautót.

Mintha beállított fotó lenne, pedig ez egy pillanatkép a motorosrendőrök mindennapjaiból (Fotó: Zsaru magazin)

Igen ám, de a tűzoltóautónak csak véletlenül vezetett erre az útja, úgynevezett vonulós személyzet nem tartózkodott rajta, csak a védőöltözet nélküli sofőr. Miki nem esett kétségbe: úgy gondolta, a sokat látott motorosruha védőruhaként is beválhat… Nagy Attila tűzoltó törzszászlóstól kapott „szuperintenzív” tűzoltóleckét követően megkezdte az oltást. Éppen időben, ugyanis a kocsi üzemanyagtartálya hatalmas lánggal kifújt, de a jó helyre irányított vízsugár megakadályozta a robbanást. Gratulálunk, Miki, le a kalappal!