EICMA: Rögtön kétféle KTM 790 Adventure érkezik!

EICMA: Rögtön kétféle KTM 790 Adventure érkezik!

- Kategória: Kiemelt cikk
0

Egy évvel a prototípus bemutatása után lehullt a lepel a KTM legújabb endurójáról, a KTM 790 Adventure-ről, sőt egyből láthattuk a még vérmesebb, Adventure R változatot is.

Kezdjük is rögtön a legfontosabb adatokkal! A 790-ben természetesen a Duke soros, kéthengeres erőforrása dohog, a nyomatékra hangolt, átdolgozott, 799 köbcentis hajtómű 95 lóerőt tud nyolcezres fordulatszámnál, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 88 Nm, s ehhez alig hétezerig kel pörgetni.

Valódi enduró, ezért elöl 21, hátul pedig 18 colos kerekeken fut a 790 Adventure és az Adventure R

Száraztömege 189 kiló, üzemanyagtartályába kereken húsz liter benzin fér, s ezzel a gyári adatok szerint 450 (!) kilométert tehet meg egyhuzamban. Miként megszokhattuk, ez a KTM is WP felfüggesztésre épül, s itt találjuk a legfontosabb különbséget a sima és az R változat között: előbbi 200, míg a hegyesebb kivitel 240 mm-es rugóúttal büszkélkedhet.

Amint megjelent a Ténéré 700, rögtön kapott egy erős ellenfelet a 790 Adventure képében. Ráadásul az osztrák terepmotor hasonló tömegű, de lényegesen erősebb, mint a japánok újdonsága

Nem lehet panasz a felszereltségre sem, ugyanis a két Adventure dőlésérzékelős kipörgésgátlóval, színes TFT-kijelzővel és alapáron járó kanyar-ABS-szel kerül a boltokba.