Ha ez a Kymco megjelenik, elfelejthetjük a benzines motorokat

Ha ez a Kymco megjelenik, elfelejthetjük a benzines motorokat

- Kategória: Hírek

Négyszer kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos motorok, hét másodperc alatt gyorsul kétszázra és egy tankolás 800 forintba kerül…

 

Alaposan meglepte a motorosokat a Kymco az EICMA-n, ahol a tajvani cég mérnökei bemutatták a jövő elektromos hajtású sportmotorját, a SuperNEX-et. Noha a gép puszta adatai is lenyűgözőek (0-100 km/h: 2,9 s, 0-250 km/h: 10,9 s), a távol-keleti szakik azokra is gondoltak, akik nehezen barátkoznak meg a hangtalan, állandó nyomatékú gépekkel.

Kymco SuperNEX

Ezért hatfokozatú erőátvitelt és a motorhangot utánozó hangszórót építettek be, hogy a régivágású bájkerek is otthonosan érezzék magukat a NEX-en.

A pletykák szerint extra nagy, 18-20 kWh kapacitású akkumulátorcsomag felel majd a Kymco SuperNEX áramellátásáért, ami – a jelenlegi árakon – 7-800 forintért feltölthető, vagyis a motor „tankolása” csupán 5-6 forintba kerül kilométerenként  

Sajnos rossz hír is akad, ugyanis a nyomatékhatárolós tengelykapcsolóval (csúszókuplung), Brembo fékrendszerrel és Öhlins felfüggesztéssel felszerelt gép egyelőre nem kerül szériagyártásba. Miként a többi ilyen tanulmány, a NEX is a nagyobb hatótávot garantáló szilárdtest-akkumulátorok megjelenése után lehet igazán ütős alternatíva a benzines modellekkel szemben, azaz megjelenése és forgalmazása a következő évtized elején jöhet szóba.

Continental 2019

Facebook Comments

1 Comment

  1. Elektromos motor váltóval és nyomaték határolós kuplunggal….kemény, de mi a fenének?
    Felesleges kacatok egy villanymotorra.

Válasz