Endurósok találták meg az erdőben eltűnt férfit

Endurósok találták meg az erdőben eltűnt férfit

- Kategória: Cikkek, Közélet
2

Miután a zsaruk hiába keresték az eltűnt, idős férfit, rendhagyó módon az endurósok segítségét kérték, hogy együtt fésüljék át az erdőt. Bevált az ötlet…

Már három napja nem akadtak a 66 éves, demens férfi nyomára az olasz rendőrök, s ekkor úgy döntöttek, hogy szokatlan helyről hívnak segítséget: felkérték a helyi terepmotorosokat, hogy mozgékony gépeiket és helyismeretüket latba vetve támogassák a nyomozást.

Csupán egy támpontjuk volt, mégpedig az eltűnt nyugdíjas mobiljának utolsó adatai, ez alapján kezdte el a kutatást a közel százfős, egyenruhásokból és motorosokból álló csapat. Egész álló nap fel s alá motoroztak a kijelölt területen, eközben pedig drónok, nyomkövető kutyák és helikopterek segítették őket.

Minden jó, ha a vége jó

Sajnos a szombati, egész napos keresés nem járt eredménnyel, ezért másnap is visszatértek, majd vasárnap délután egy eldugott völgyben – ahol egyébként már korábban is jártak – meglelték a kihűlt és éhes férfit, aki három éjszakát töltött (!) a sövény takarásában. Miután jelezték, hogy rábukkantak, a helyszínre érkezett egy helikopter, amivel rögtön kórházba vitték a szinte teljesen kiszáradt nyugdíjast.

Kép forrása: forum.soloenduro.it

–  Sajnálom, hogy sokan motoroshoz méltatlanul viselkednek a nyeregben és rossz hírét keltik az endurósoknak, pedig az ilyen történetek bizonyítják, hogy a terepezés, illetve a közben szerzett helyismeret igenis életmentő lehet! Példaértékű, hogy milyen szervezetten, fegyelmezetten dolgoztak a motorosok, és meg is lett az eredménye – egy tucat endurós hamarabb akadt az eltűnt férfi nyomára, mint száz egyenruhás és a helikopterek! Azt hiszem ez a legszebb karácsonyi ajándék! – mesélte az akció után az egyik résztvevő motoros.